MOONBIN

Preminula K-pop zvijezda (25): Mladi pjevač pronađen je mrtav u svom domu u Seulu

Posljednjih je godina na sličan način umrlo nekoliko mladih K-pop zvijezda, a sumnja se na samoubojstva

Moonbin

 Jung Yeon-je/Afp

U dobi od 25 godina umro je Moonbin, K-pop zvijezda i član boy benda Astro, objavili su u četvrtak njegova glazbena kuća i južnokorejska policija.

Mladi pjevač pronađen je mrtav u svom domu u južnom Seulu kasno u srijedu, rekao je AFP-u glasnogovornik Nacionalne policijske agencije, dodavši da će obdukcija pokazati uzrok smrti.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap je, pozivajući se na neimenovanog policijskog dužnosnika, izvijestila kako vlasti vjeruju da je riječ o samoubojstvu.

image

Moonbin

Jung Yeon-je/Afp

I Moonbinova izdavačka kuća Fantagio Music u četvrtak je izvijestila o njegovoj smrti te je obožavatelje zamolila da se "suzdrže od spekulacija i zlonamjernih informacija" kako bi mu njegova obitelj mogla odati počast u miru.

Objava izdavačke kuće potaknula je tisuće komentara ožalošćenih obožavatelja. Mnogi su izrazili nevjericu.

Moon Bin, koji je nastupao kao Moonbin, bio je glumac i model prije nego što se 2016. pridružio dječačkom bendu Astro, a nastupao je i s podgrupom Moonbin & Sanha.

Ispod blještavila i glamura K-pop industrija je poznata po oštroj konkurenciji, izostanku privatnosti, online maltretiranju i nemilosrdnom pritisku javnosti.

Posljednjih je godina na sličan način umrlo nekoliko mladih K-pop zvijezda, a sumnja se na samoubojstva.

Među njima je i Goo Hara koja je preminula 2019. Djevojku je zlostavljao bivši dečko koji ju je, nakon što su se rastali, ucjenjivao zbog zajedničkih videosnimki seksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:30