POZNATI NEGATIVAC

Preminula zvijezda filma ‘Titanik‘: ‘Jako će nam nedostajati, srca su nam slomljena‘

Preminuo je u domu za starije osobe iz industrije zabave, a vijest je ‘teška srca‘ podijelila njegova obitelj

Billy Zane i David Warner u filmu ‘Titanik‘

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

David Warner, glumačka zvijezda filmova ‘Titanik‘, ‘Omen‘ i ‘Tron‘, preminuo je u dobi od 80 godina zbog bolesti povezane s rakom, prenosi Daily Mail.

Bio je poznat po ulozi zlog pomoćnika Spicera Lovejoya u ‘Titaniku‘. Preminuo je u domu za starije osobe iz industrije zabave, a vijest je ‘teška srca‘ podijelila njegova obitelj.

"Tijekom proteklih 18 mjeseci pristupio je svojoj dijagnozi s karakterističnom gracioznošću i dostojanstvom. Jako će nedostajati nama, njegovoj obitelji i prijateljima, a pamtit ćemo ga kao dobrodušnog, velikodušnog i suosjećajnog čovjeka, partnera i oca, čija je ostavština izvanrednog rada dotakla živote mnogih tijekom godina. Srca su nam slomljena", dodala je njegova obitelj.

image

David Warner

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Warnerova je karijera krenula uzlaznom putanjom 1966. kada je prihvatio glavnu ulogu u ‘Morgan: A Suitable Case For Treatment opposite Vanessa Redgrave‘. Jedna od najpoznatijih uloga bila mu je ona Keitha Jenningsa u horor filmu ‘Omen‘ iz 1976. Godine 1987. napustio je Ujedinjeno Kraljevstvo i preselio u Hollywood gdje je ostao sljedećih 15 godina, a pojavio se u filmovima kao što su ‘Star Trek V.‘ i ‘Planet of the Apes‘. Nedavno ga je publika imala prilike gledati kao admirala Booma u ‘Povratku Mary Poppins‘.

Ostvario je i kazališnu karijeru te je glumio uloge poput onih Henrika VI., Richarda II. i Hamleta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:38