SMRT GLUMCA

Preminula zvijezda ‘Narcosa‘ (42), shrvana Halle Berry ne miri se s gubitkom: ‘Dragi, slatki prijatelju...‘

U filmu o X-Menima iz 2014. glumio je mutanta Sunspota, a kolegica Halle Berry kasnije ga je angažirala u svom filmu ‘Bruised‘

Adan Canto

 20thcentfox/Everett/Profimedia/20thcentfox/everett/profimedia

Glumac Adan Canto, koji je bio poznat po sudjelovanju u američkim TV serijama poput ‘Designated Survivor‘, ‘Narcos‘, ‘The Cleaning Lady‘ i filmovima kao što je ‘X-Men: Days of Future Past‘, preminuo je u 42. godini života, prenosi BBC.

Meksička zvijezda bolovala je od raka slijepog crijeva. Canto je bio savjetnik za nacionalnu sigurnost u filmu "Designated Survivor" uz Kiefera Sutherlanda, koji je odao priznanje glumcu "tako divnog duha".

U filmu o X-Menima iz 2014. Canto je glumio mutanta Sunspota, a kolegica Halle Berry kasnije ga je angažirala u svom filmu ‘Bruised‘.

image

Adan Canto

Mike Coppola/Getty Images/Profimedia/Mike Coppola/getty Images/profimedia

‘Dragi slatki prijatelju‘

Glumica i redateljica napisala je na Instagramu: "Još nemam riječi... ali moj dragi, slatki prijatelj Adan upravo je dobio krila. Zauvijek, zauvijek ćeš biti u mom srcu."

Cantova supruga Stephanie Ann objavila je fotografiju para, odlomak iz Biblije i riječi: "Zauvijek ćeš ostati moje blago, Adane, vidimo se uskoro."

"Adan je imao takav duh kakav je malo tko uistinu poznavao. Oni koji su to vidjeli, zauvijek su se promijenili nakon toga. Mnogima će jako nedostajati", izjavila je njegova publicistica Jennifer Allen.

Canto je glumio Aarona Shorea u filmu ‘Designated Survivor‘, koji se emitirao na ABC-u 2016. i 2017., prije nego što ga je Netflix preuzeo za treću i posljednju sezonu.

"Prekrasni prijatelju... Ti si osoba kakvu Hollywood nije ni zaslužio. Ljubaznost, toplina i velikodušnost - potpuna posvećenost obitelji i UVIJEK si činio prave stvari. Nitko nije imao tvoj moralni kompas niti su mu se približili. Ne razumijem ovo. Svatko tko te imao prilike poznavati bio je pravi sretnik. To je sve što znam", komentirala je njegova kolegica Maggie Q.

Italia Ricci, još jedna glumačka kolegica, napisala je da je "potpuno ostala bez riječi".

‘Nesaglediv gubitak‘

U zajedničkoj izjavi, Fox i Warner Bros Television opisali su ga kao "divnog glumca i dragog prijatelja".

"Ovo je nesaglediv gubitak i tugujemo zajedno s njegovom suprugom Stephanie, njihovom djecom i voljenima. Adán će nam jako nedostajati", poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:59