CARLOS MARIN

Preminuo bariton iz popularne grupe Il Divo koja je gostovala i u Hrvatskoj, borio se s covidom-19

Španjolske novine El Pais izvijestile su da je Marinu pozlilo tijekom turneje po Velikoj Britaniji i da je stavljen u induciranu komu

Carlos Marin 

 Eyepix/Ddp Usa/Profimedia

Pjevač Carlos Marin iz popularne grupe Il Divo preminuo je u 53. godini, piše BBC.

Grupa Il Divo od svojega se člana oprostila na društvenim mrežama: 'Marin će nedostajati svim prijateljima, obitelji i obožavateljima. Nikada neće biti drugog glasa ili duha poput Carlosa.'

Članovi grupe ranije su objavili da se mole za Marinov oporavak nakon što je ovaj mjesec primljen u bolnicu, zbog čega su odgodili božićnu turneju po Velikoj Britaniji.

Muški kvartet okupio je Simon Cowell 2003. godine i snimili su tri albuma koji su bili na samom vrhu top ljestvica u Velikoj Britaniji.

Marin je rođen u Njemačkoj, ali se s 12 godina preselio u Španjolsku i u grupi je bio bariton, nastupajući uz tenore Ursa Buhlera i Davida Millera te pop pjevača Sebastiena Izambarda.

image

Grupa Il Divo

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

'Pjevanje je moj način da kažem ono što osjećam, moj način života', rekao je svojedobno Marin. 'Pjevanje je ono zbog čega se osjećam živim, stoga hvala što ste mi dopustili da nastavim živjeti od onoga što volim.'

Španjolske novine El Pais izvijestile su da je Marinu pozlilo tijekom turneje po Velikoj Britaniji i da je stavljen u induciranu komu u bolnici u Manchesteru. Priroda njegove bolesti nije otkrivena, no Daily Mail piše kako se dugo borio s covidom.

Internacionalni sastav grupe Il Divo pomogao im je da postignu zapažen uspjeh na nekoliko svjetskih turneja.

Njihovi hitovi uključuju Regresa a Mi (Unbreak My Heart), The Time Of Our Lives i I Believe In You - duet sa Celine Dion - kao i verziju Adeline pjesme Hello.

Prodali su više od 30 milijuna ploča i imali 160 zlatnih i platinastih albuma u više od 33 zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 03:45