U 70. GODINI

Preminuo čuveni rocker iz Fleetwood Maca, presudila mu teška bolest: ‘Otišlo je naše tajno oružje‘

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je sin Matt Tuggle za Rolling Stone

Brett Tuggle

 Sheri Determan/Alamy/Alamy/Profimedia/Sheri Determan/Alamy/Alamy/Profimedia

Čuveni rocker, klavijaturist Brett Tuggle iz rock benda Fleetwood Mac preminuo je u 70. godini.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je sin Matt Tuggle za Rolling Stone te je otkrio da je njegov otac preminuo od komplikacija povezanih s rakom.

"Njegova obitelj ga je toliko voljela. Bili smo uz njega cijelo vrijeme dok je bio bolestan. Bio je divan otac. Dao mi je glazbu u životu", rekao je Matt, prenosi Page Six.

Tuggle je još u mladosti otkrio svoju ljubav prema sviranju klavira, a na kraju se iz Denvera preselio u Teksas kako bi nastavio svoju glazbenu karijeru. No, tek 1981. je postao poznat, nakon što je počeo dijeliti pozornicu s Johnom Kayem & Steppenwolfom. Godinu dana kasnije, upoznao je Ricka Springfielda i priključio se bendu te proveo nekoliko godina nastupajući s njim.

Kasnije se pridružio Davidu Leeju Rothu i bio s njim na turneji od 1986. do 1994., što ga čini jednim od osnivača benda. Njih su dvojica bili koautori hita 'Just Like Paradise' iz 1987. godine.

Njegova blistava karijera tek ga je 1997. dovela do Fleetwood Maca. Pridružio se bendu tijekom njihova ponovnog okupljanja te je ostao s njima više od dva desetljeća. Nakon 21 godinu suradnje, dobio je poziv kojim mu je poručeno da je izbačen iz benda. Ranije je progovorio o tome, rekavši da se to dogodilo zato što je pjevačica Stevie Nicks mislila da je previše blizak s gitaristom Lindseyjem Buckinghamom.

Tuggle im se pridružio tijekom njihovih solo nastupa, ali je na kraju ipak morao donijeti konačnu odluku. "Došlo je do točke u kojoj mi je Stevie rekla - morat ćeš odlučiti. Rekao sam joj: 'Znaš, Stevie, volim svirati s tobom. Podržavam te. Ali Lindsey nema bend.' Ona mi je rekla: 'Znam da njoj trebaju dobri ljudi.' Činilo se da je bila u redu s tim da odem svirati s Lindsey. No, na kraju me ipak gledala kao da sam je napustila i kao da sam odabrao Lindseyinu stranu", ispričao je jednom prilikom.

Vijest o njegovoj smrti rastužila je mnoge, a njegov kolega gitarist Billy Sheehan na Twitteru se oprostio od Tugglea.

"Brett Tuggle - zaista 'tajno oružje' benda i turneje Eat 'Em & Smile. Voljen od svih koji su ga ikada upoznali i nadaren vrhunskim talentom - počivaj u miru. Nikad te nećemo zaboraviti," napisao je.

Iza Tugglea su ostali sin Matt i kćer Michelle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:46