OPROŠTAJ

Preminuo jedan od osnivača grupe Bon Jovi, basist Alec John Such: ‘Bio je sastavni dio formiranja benda‘

Such je svirao s grupom tijekom njihova procvata ‘80-ih, a kada je napustio bend 1994., zamijenio ga je basist Hugh McDonald

Jon Bon Jovi

 Screenshot Youtube

Umro je Alec John Such, basist i jedan od osnivača benda Bon Jovi. Vijest o smrti 70-godišnjeg glazbenika obznanio je u nedjelju Jon Bon Jovi, no nije otkrio kada je i od čega Such preminuo.

"Bio je originalan. Kao jedan od osnivača Bon Jovija, Alec je bio sastavni dio formiranja benda", napisao je na Twitteru Jon Bon Jovi o svom kolegi koji je kao basist svirao u grupi od 1983. do 1984. godine.

Također je opisao kako je Such bio prijatelj iz djetinjstva s bubnjarom Ticom Torresom te je doveo gitarista i tekstopisca Richieja Samboru, s kojim je svirao u grupi Message da vidi nastup benda. Kao upravitelj plesne dvorane Hunka Bunka u Sayrevilleu u New Jerseyju, John Such je rezervirao Jon Bon Jovi & The Wild Ones prije nego što se pridružio bendu. Svirao je s grupom tijekom procvata grupe '80-ih, a kada je napustio bend 1994., zamijenio ga je basist Hugh McDonald. Kasnije se ponovo pridružio bendu kad je Bon Jovi primljen u Rock & Roll Hall of Fame 2018. godine.

"Kada me Jon Bon Jovi nazvao i zamolio da budem u njegovom bendu prije mnogo godina, ubrzo sam shvatio koliko je ozbiljan jer imao je viziju što želi postići. I presretan sam što sam bio dio te vizije", rekao je tada Such.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:57