POP N TACO

Preminuo poznati plesač i ikona breakdancea: Glumio u klasicima i plesao s Michaelom Jacksonom

Bio je jedna od najbitnijih figura ulične plesne scene tijekom osamdesetih i devedesetih godina

Michael Jackson i Bruno ”Pop N Taco” Falcon

 Screenshot YouTube

Bruno Falcon, hip-hop plesač i koreograf, poznat kao "Pop N Taco", preminuo je u subotu u svom domu u Long Beachu u Kaliforniji. Imao je 58 godina, piše NY Post.

Legenda kultnog filma s početka 80-ih "Breakin" preminuo je prirodnom smrću, potvrdila je njegova sestra Diana Wolgamott za lokalne novinske kuće. Službeni uzrok smrti nije potvrđen, ali je rekla kako vjeruje da je možda umro od srčanog udara.

Rodom iz istočnog LA-a, bio je jedna od najbitnijih figura ulične plesne scene tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

- Ljudi nisu mogli vjerovati da postoji Meksikanac koji može "popati" (plesati pop, op.a.) - rekao je Falcon jednom za časopis Soc!ety Dance Academy.

- Izazivali bi me ispred škole ili neke zabave ili srednjoškolskog plesa. Izašli bi, direktno pred tebe, točno pred tvoje lice - prepričao je.

Proslavio se kao Electro Rock 1 u breakdance hitu iz 1984. “Breakin‘”, glumeći uz repera Ice-T-a i plesača Adolfa “Shabba Doo” Quinonesa, koji je umro 2020., u 65. godini života.

Falcon je također surađivao s legendarnim Michaelom Jacksonom i plesao u glazbenom videu za klasik kralja popa "Smooth Criminal", za koji je navodno koreografirao sada prepoznatljivi plesni pokret, odnosno, "anti-gravitacijski nagib".

Osim što je plesao za Janet Jackson, Lionela Richieja i Chaku Khana, Falcon se također pojavio u dva Jacksonova kratkometražna filma: “Captain EO” u režiji oskarovca ​Francisa Forda Coppole 1986., te “Moonwalker” iz 1988. godine.

Nakon što je glumio u "Breakin‘ 2: Electric Boogaloo", Falcon se pojavio u filmu "Bill & Ted‘s Lagus Journey" iz 1991., uz Keanua Reevesa, te je koreografirao sekvence za film "Thumbelina" Dona Blutha 1994. godine.

Glumica, pjevačica i koreografkinja Toni Basil, koja je glumila uz Jacka Nicholsona u filmu “Easy Rider” iz 1969., koreografirala “The Rose” iz 1979. i izvela kultnu plesnu pjesmu “Mickey”, također je izrazila sućut putem društvenih medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:07