LAŽNE SUZE?

Preobrazba omiljene cure iz susjedstva u razmaženu primadonu: ‘Diva je imala napad bijesa...‘

Na svom službenom profilu na Instagramu Adele je, uz suze, ispričala da je do svega došlo zbog koronavirusa

Adele

 Profimedia

Adele je postala omiljena među publikom jer je bila 'obična djevojka iz susjedstva', ali čini se da je ta slika o njoj davna prošlost. Popularna pjevačica tijekom godina pretvorila se u privilegiranu bogatašicu i razmaženu primadonu koja ne mari za svoju publiku. To je kratki opis reakcija publike nakon što je samo 24 sata prije prvog nastupa 33-godišnja zvijezda otkazala sve rasprodane koncerte u Caesars Palaceu u Las Vegasu. Trebala je nastupati 24 puta do travnja, a po večeri bi zaradila vrtoglavih 685 tisuća dolara.

Obožavatelji su platili karte između 85 i 12.000 dolara, a na crnom tržištu su cifre dosezale i 30 tisuća. Mnogi su već doputovali u Las Vegas i šokirani su otkazivanjem.

Na svom službenom profilu na Instagramu Adele je, uz suze, ispričala da je do svega došlo zbog koronavirusa i problemima s opskrbom.

"Žao mi je, ali moj nastup nije spreman. Toliko sam uznemirena i uistinu mi je neugodno... Ne mogu vam dati što imam. Žao mi je što je sve u zadnji čas", govorila je u kameru uznemireno.

No, prema brojnim informacija koje dolaze iz Las Vegasa nije žrtva okolnosti nego baš suprotno - za odgađanje je kriva sama. Bliski izvor kaže da su probe za nastup trajale pet tjedana, ali ona se nijednom nije udostojila doći vidjeti pozornicu.

image

Adele

Screenshot/Instagram

"Došla je tamo tri dana prije prvog koncerta i pukla je", ispričao je izvor britanskim medijima te dodao da je i Adelin tim bio 'totalna noćna mora' tijekom priprema za tromjesečni boravak u SAD-u. Navodno su nesuglasice između Adele i njezinog menadžerskog tima stalne i prilično burne.

Adele i tim inzistirali su na zamjeni najsuvremenijeg ozvučenja u kazalištu Colosseum svojim vlastitim te su zahtijevali ugradnju potpuno novog videosustava. U usporedbi s Adele, izvođačice poput Madonne, Cher i Mariah Carey, koje također ne slove kao 'jednostavne', postojeći sustav smatrale su dovoljno dobrim.

"Kazalište ima ogroman videoekran, vrlo visoke tehnologije, ali njezin tim inzistirao je na potpuno novom sustavu – većem platnu, u biti izgrađenom nekoliko centimetara ispred postojećeg ekrana. Takvi zahtjevi ne samo da povećavaju troškove produkcije, već, u vrijeme prekinute opskrbe, to je recept za katastrofu – u ovom slučaju kašnjenje ili otkazivanje u posljednji trenutak. Također sam čuo od izvora da je Caesars morao zamijeniti vrhunski zvučni sustav Meyer i zamijeniti ga drugim sustavom, i to samo zbog nje", ispričao je novinar Scott Roeben.

Adele se sukobila i s hvaljenom scenografkinjom Esmeraldom Devlin, s kojom je već surađivala tijekom prijašnje svjetske turneje. Izvor je za The Sun rekao: "Unatoč tome što je set za nastup koštao milijune, Adele je bila nezadovoljna rezultatom te je to Esmeraldi jasno dala do znanja. Već je bila jako nervozna i počela ju je obuzimati panika jer je očajnički željela da sve bude savršeno. No nikome nije bilo jasno što točno želi zbog beskrajnih promjena i zahtjeva."

Najveći problem ispao je oko bazena u čijem je središtu trebala stajati dok pjeva. Kad je sve završeno, odbila je sudjelovati. Adel je ljutito opisala bazen kao 'otrcano staro jezerce' i bez daljnjeg objašnjenja je odbila probu. Ideja je bila da se bazen puni vodom dok se ona podiže mehanizmom poput krana, stvarajući iluziju da stoji na vodi.

image
Aiex Todd/Avalon/Profimedia

Očevici kažu da je vikala i jecala na suradnike te je stalno bila na telefonskoj vezi sa svojim dečkom Richom Paulom (39).

Poznato je da Adele pati od tjeskobe kada su u pitanju nastupi uživo, ali će joj još jedno otkazivanje u nizu obožavatelji teško oprostiti.

"Ovo je neoprostivo ponašanje", "Koliko je samo arogantna", "Mogla je tim suzama napuniti bazen", "Dakle, da prepričam ukratko, diva je imala napad bijesa"... neki su od komentara na njezinu objavu.

Veliko razočarenje bilo je kad je 2017. otkazala svoja dva koncerta na Wembleyju za publiku od 100.000 ljudi. Oni su trebali biti vrhunac njezine velike turneje. Za sve je okrivila glasnice koje su joj zakazale na zadnjem koncertu i zbog kojih se više nije osjećala samouvjereno.

Tada je obožavateljima ispriku napisala u poruci: "Ne znam uopće kako početi. Zadnje dvije večeri na Wembleyju bile su najveći i najbolji koncerti u mojem životu. Vratiti se doma i naići na takav odaziv nakon duge i naporne turneje o kojoj nisam mogla niti sanjati je stvarno čudesno. No, obje večeri sam se vokalno jako borila. Morala sam se truditi puno više nego što je to normalno i imala sam osjećaj da sam stalno čistila grlo. Otišla sam svojem doktoru za grlo jer mi se glas uopće nije otvorio i ispada da imam povrijeđene glasnice. Zbog liječničke upute naprosto ne mogu nastupati ovog vikenda. Tko je*eno otkazuje koncert na Wembleyju?!... Žao mi je. Volim vas i žao mi je, molim vas da mi oprostite."

Oprostili su joj i 2011. kada je otkazala desetodnevnu američku turneju zbog dijagnosticiranog krvarenja glasnica. Mjesec nakon toga je planirala održati šest nastupa u Velikoj Britaniji, a radilo se o koncertima koji su trebali biti održani u rujnu, ali su i oni odgođeni zbog učestalih prehlada i infekcije dišnog sustava.

Nove odgode bacile su novu sjenu na njezin imidž, a navodno ni u ljubavnom životu slavne pjevačice nije sve sjajno. Iako ga je donedavno hvalila u medijima, ni on više nije oduševljen njezinim hirovitim ponašanjem.

"Išla sam na spojeve i prije Richa, ali dotični muškarci to su mrzili. Bilo im je previše stresno, nisu se osjećali ugodno kad bi ih netko vidio sa mnom... Ali mog novog dečka to uopće ne ljuti. Dovoljno je dosljedan i obazriv pa me uopće nije briga tko zna za nas", pričala je Adele, koja je partnera upoznala i s osmogodišnjim sinom Angelom, kojega ima iz propalog braka, a i ona se navodno zbližila s Richovom djecom (on ih ima troje).

U intervjuu za Vogue priznala je kako se svojedobno brinula da će izgubiti kontrolu nad životom poput pokojne kolegice Amy Winehouse koju je istinski obožavala.

"Postala sam poznata baš kad je Amy preminula. Gledali smo je kako umire pred našim očima... A i ja sama uvijek sam bila fascinirana alkoholom, imala sam blisku vezu s njim. To je ono što je mojega tatu držalo podalje od mene i baš zato sam uvijek željela znati što je u tome tako sjajno... S druge strane, zbog slave sam postala neugodna, toliko da sam u jednom trenutku čak razmišljala o tome da potpuno napustim glazbu. Na kraju sam ipak odlučila neko vrijeme biti 'pustinjak' kako bih se sabrala i posložila si prioritete u glavi", rekla je Adele u studenom prošle godine. No, trenutno se čini da možda ipak još nije spremna za svjetla pozornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:15