NETFLIX DONOSI

Priča o Anni Nicole Smith: ‘Bila je manipulativno, egoistično čudovište koje je izmislilo zlostavljanje u djetinjstvu‘

Dokumentarac ‘Anna Nicole Smith: You Don‘t Know Me‘ baca još jedno svjetlo na život Playboyeve zečice

Anna Nicole Smith

 Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Potraga za slavom i bogatstvom, Anne Nicole Smith dovela je do ovisnosti, tragične smrti njezina 20-godišnjeg sina samo tri dana nakon rođenja njezine kćeri i naposljetku, njezinog vlastitog fatalnog predoziranja u dobi od 39 godina. Na svjetske naslovnice dospjela je jer se 1994. udala za 89-godišnjeg milijardera, naftnog tajkuna J. Howarda Marshalla, i nakon njegove smrti 13 mjeseci kasnije tražila svoje bogatstvo na sudu. I za života se svašta pisalo o bujnoj ljepotici, a sada i novi Netflixov dokumentarac - "Anna Nicole Smith: You Don‘t Know Me", donosi The Sun, opisuje kako je bitka s drogom manekenku pretvorila u "manipulativno, egoistično čudovište" koje je Marshalla koristilo "kao bankomat" te da je izmislila zlostavljanje u djetinjstvu jer "tužne priče donose novac".

image

Anna Nicole Smith: ‘You Don‘t Know Me‘ Netflix

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ovaj novi Netflixov projekt sadrži intervjue s njezinom obitelji, prijateljima i zaposlenicima, plus arhivske snimke njezine pokojne mame Virgie. Najbolja prijateljica Missy, koja je upoznala Annu u striptiz klubu u kojem su obje radile, tvrdi da su imale tajnu aferu kada su dijelile ogromnu kuću koju je Marshall kupio za zvijezdu.

"Bila sam njezina prva ljubavnica i stvarno zaljubljena u nju", tvrdi Missy. Smith je u jednom trenutku počela tvrditi da joj je majka bila tiranin i da je tijekom djetinjstva bila izložena "batinanju, bičevanju i silovanju". Kako se to vidi iz arhivskih snimki, tvrdila je i kako u srednjoj školi nije bila baš popularna jer je imala ravna prsa. Međutim, njezin ujak George Beal prisjeća se kako je vježbala kao navijačica u prednjem vrtu njihove skromne kuće, "mašući dečkima koji su prolazili, pokušavajući privući njihovu pozornost".

"Voljela je biti u središtu pažnje. Otišli bismo u trgovački centar i iza nas bi hodalo 50 muškaraca i dječaka", dodala je njezina majka Virgie. Sa 17 godina udala se za lokalnog mladića Billyja Waynea Smitha (16), no ispričala je da je on "ljubomoran" i da ju je zaključao u njihov dom dok je odlazio na posao. Pobjegla je iz tog braka kada je sin Daniel, rođen 1986., imao šest mjeseci, preselila se u Houston i otišla na audiciju u striptiz klubu u kojem su, kaže Missy, milijunaši uguravali stotine dolara djevojkama u tange.

image

Anna Nicole Smith: ‘You Don‘t Know Me‘ Netflix

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Gledale smo kako šeće ta prekrasna djevojka, a jedna od djevojaka je rekla: ‘Bože, kako dobro izgleda, ali živu će je pojesti‘. Anna je bila vrlo naivna. Angažirali su je, iako nije znala plesati. Bila je poput emua koji pokušava letjeti", prisjeća se Missy. Novopridošlu djevojku uzela je pod svoje, no govori kako Smith nitko nije trebao davati upute kako privući muškarca. Znala je što radi i odmah je počela zarađivati puno novca. Kada joj je Missy povjerila koliko je užasno izgledalo njezino djetinjstvo, tada joj je Anna rekla da ju je njezina majka danima držala vezanu lisicama za krevet i nemilosrdno tukla.

"Rekla mi je da će postati poznati model. Bila je uvjerena da su jedino što je u tome koči njezine grudi, pa je štedjela i platila si operaciju. Međutim zbog toga je osjećala bol i uzimala je lijekove na recept, uključujući valium", priča Missy.

Upravo nekako u to vrijeme, 1991. u striptiz klubu tada 24-godišnja Smith prvi put je zaplesala za udovca i naftnog milijardera J. Howarda Marshalla, koji je tada imao 86 godina. Počeo ju je obasipati skupim darovima, uključujući vilu sa šest spavaćih soba sa štalama, košarkaškim igralištem, bazenom i kućom za goste. Dvije godine ju je molio da se uda za njega, no ona je to odbijala, rekavši da prvo želi steći ime kako bi spriječila ljude da je nazivaju sponzorušom. Konačno je stekla slavu kada ju je urednica Playboya Marilyn Grabowski pozvala na snimanje u Los Angeles. No tijekom snimanja zatekla je manekenku kako sjedi u kutu, trese se od straha umotana u plahtu. Kako je bila opsesivna obožavateljica Marilyn Monroe, Anna je sa sobom ponijela ploču "Diamonds Are A Girl‘s Best Friend".

"Pustila sam tu glazbu i ona se odjednom promijenila. Bila je druga osoba", ispričala je Grabowski.

Snimke naslovnice Playboya i daljnja suradnja s magazinom doveli su je do unosnog ugovora s Guess Jeansom, gdje su je prozvali novom Claudijom Schiffer. Svoje ime Vickie Lynn promijenila je u Anna Nicole i dobila prvu glumačku ulogu u filmu braće Coen iz 1994. "The Hudsucker Proxy", nakon čega je iste godine uslijedio "Naked Gun 331⁄3". Kako joj je karijera uzletjela, Missy se preselila kod nje kako bi joj pomogla oko sina Daniela i tada su postale su ljubavnice.

"Imala je nezasitan apetit za seksom", tvrdi Missy. Poput Marilyn koju je obožavala, Anna je bila opsjednuta ocem kojeg nikad nije upoznala, Eugeneom Hoganom. Nakon što je angažirala privatnog detektiva da mu uđe u trag, odvezla je njega i polubrata Donnieja u Los Angeles, odvela ih u Playboyevu vilu i Disneyland, ali to okupljanje završilo je loše.

"Želio sam da ona zna istinu. Moj otac je čudovište. Kada sam imao 16 godina, rekao mi je da je silovao sestru svoje žene. Bila je dijete", ispričao je Donnie, a Anna je kasnije rekla Missy da je Eugene "pokušao imati seks s njom". Kako je njezina zlouporaba droge počela rasti, Anna je hitno prevezena u bolnicu u listopadu 1993. nakon što se onesvijestila od slučajnog predoziranja.

"Dolazila je na snimanje iscrpljena. Više nije bila zahvalna Marshallu i tretirala ga je kao bankomat. Gledate kako se ta osoba koju volite pretvara u egoistično čudovište, pravog ovisnika o drogama. Moja prijateljica koja me voljela više nije bila tu. Nije bilo suosjećanja. Pa sam dala otkaz. Završili smo", govori Missy.

image

Anna Nicole Smith

Lee Roth/Starmax/Profimedia/Lee Roth/starmax/profimedia

Još uvijek u čeličnom zagrljaju ovisnosti, Anna se 1994. udala za Howarda vezanog za invalidska kolica, ali odvjetnica Kelly Moore poriče da je Smith bila sponzoruša.

image

Anna Nicole Smith: ‘You Don‘t Know Me‘ Netflix

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Oboje su bili izvanredni ljudi od kojih su drugi uvijek pokušavali uzeti komadiće. Howard i Anna bili su zaštita jedno drugom.", tvrdi odvjetnica. Nakon samo 13 mjeseci braka, 90-godišnji Howard je umro, a tada 28-godišnja Smith tvrdila je da joj je obećao polovicu svog bogatstva od 1,6 milijarde američkih dolara. Smrt je izazvala žestoku pravnu bitku s Howardovim sinom Pierceom, s obzirom na to da je sud čuo da je ukrala najmanje 12,5 milijuna dolara Howardovog novca.

"Jako je skupo biti ja", objasnila je svoj potez nehajno. Ostavši bez novca, potpisala je ugovor za TV reality show za E!, "The Anna Nicole Smith Show". Razvila je poremećaj prehrane, pa je potpisala i ugovor s tvrtkom za dijetu Trimspa, često ne jedući ništa danima i živeći na tabletama za mršavljenje i lijekovima. Onda je uslijedio i intervju u kojem je Smith tvrdila da je pobjegla od kuće nakon što je više puta bila silovana i pretučena.

"Bila sam šokirana kada sam čula taj njezin intervju jer sam znala da to nije bilo njezino djetinjstvo. To je bilo moje djetinjstvo, točno onako kako sam joj ga ispričala", otkrila je Missy. Brat Anne Nicole Smith, Donald kaže da je njihova mama Virgie bila "slatka osoba puna ljubavi" koja nikada nije zlostavljala njegovu sestru.

"Jednom sam je pitala zašto govori takve laži. Odgovorila mi je da bi voljela kada bi razumijeli da zarađuje više pričajući tužne priče nego što zarađuje pričajući dobre priče", govori u arhivskoj snimci njezina majka Virgie kako donosi The Sun.

Bilo je više kontroverzi kada je Anna zatrudnjela 2005., što je izazvalo bizarnu bitku za očinstvo između četiri muškarca, da bi se naposljetku pokazalo da je fotograf Larry Birkhead otac djevojčice Dannielynn, nad kojom je dobio i skrbništvo.

image

Larry Birkhead i Dannielynn Smith-Birkhead

Mac/Backgrid Usa/Profimedia/Mac/Backgrid Usa/Profimedia

U to vrijeme njezin sin Daniel, već je imao slom i bio ovisan o drogama. Dan nakon što je Anna rodila Dannielynn, 20-godišnjak je posjetio svoju mamu i malu sestru u bolnici u Barbadosu i dok je bio tamo nedugo nakon toga umro od predoziranja. Anna se ponovno okrenula drogama i postala suicidalna. Pet mjeseci nakon Danielove smrti, 8. veljače 2007. pronađena je mrtva u hotelskoj sobi od slučajnog predoziranja s devet različitih droga. Bio je to tragičan kraj koji je odražavao smrt njezinog idola Marilyn i onakav kakav je sama predvidjela.

"Stalno mi je govorila da će umrijeti mlada", kazala je Missy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:14