PROVOKACIJA ILI?

Prijatelj Harryja i Meghan čestitao malenom Archieju rođendan i razljutio fanove kraljevske obitelji: ‘Manipulatorica...‘

Fotograf Misan Harriman nije bio previše suptilan kada je za čestitku iskoristio screenshot iz dokumentarne serije ‘Harry i Meghan‘

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ništa se posebno nije dogodilo u Londonu, na krunidbi kralja Charlesa kada je u pitanju njegov sin Harry. Princ je došao u domovinu u društvu sestrični Beatrice i Eugenie i njihovih supružnika, sjeo tamo gdje su mu rekli u Westminsterskoj opatiji i komunicirao samo s ljudima oko sebe. Doduše, društveno-mrežna dežurna ekipa pokušala izmisliti kakav-takav skandal, uspjeli su tek osmisliti blesavu teoriju po kojoj je princeza Anne namjerno na glavu stavila šešir s golemom perjanicom da bi smetala Harryju, zaklanjala ga i blokirala mu pogled. U stvari se nije dogodilo ništa.

image

Prince Harry otišao je iz Ujedinjenog Kraljevstva odmah nakon krunidbe

Odd Andersen/Afp

Nije bilo povišenih glasova, ni neočekivanih izraza ljubavi ili mržnje. Princ je odmah po završetku događanja u Westminsterskoj opatiji, dok još neudobna zlatna kočija s njegovim ocem i pomajkom Camillom nije zamaknula za prvi ugao, sjeo u automobil i, kako tvrde britanski mediji, zaputio se prema zračnoj luci. Harry je, navodno, bio pozvan na objed u Buckinghamsku palaču, ali od toga nije bilo ništa jer on želi što prije stići kući, u Kaliforniju, da bi s obitelji i prijateljima obilježio peti rođendan sina Archieja.

U isto vrijeme, dok su se šaljivci bavili perjem koje Harryju zaklanja pogled na oca s krunom sv. Edwarda Ispovjednika na glavi, s druge strane oceana tekle su pripreme za slavlje "u bliskom krugu" koje je organizirala prinčeva supruga Meghan. Osim bake Dorie Ragland, američki tabloidi u taj krug ubrajaju i Oprah Winfrey, Serenu Williams, Ellen DeGeneres... U jednom se trenutku čak pisalo da će na Archiejevu rođendanu biti više slavnih lica nego na krunidbi.

Ipak, neki prijatelji odbjeglog para nisu mogli odoljeti da barem malo ne bocnu Windsore na veliki dan. Tako je fotograf Misan Harriman, poznati aktivist i poduzetnik, na svojem profilu na Twitteru Archieju poželio sretan rođendan.

image

Harry i Misan Harriman

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Harriman je objavio screenshot iz dokumentarca Meghan & Harry, koji su snimili za Netflix, scenu u kojoj maleni Archie prstićima dodiruje fotografiju svoje pokojne bake, princeze Diane.

- Želim ti najsretniji rođendan ikad, Archie - napisao je Harriman ne trudeći se biti suptilan. Ukazao je na činjenicu da su se poklopili krunidba njegova djeda i njegov rođendan. A krunu je dobila i Camilla, žena koja je, cijeli svijet zna, ona zbog koje je Diana govorila da ih je "bilo troje u braku pa je bila gužva".

Harriman, Britanac nigerijskih korijena, veće je godinama blizak prijatelj Sussexovih, a pojavio se i u njihovoj seriji. Snimio je niz važnih trenutaka u životu para - među ostalim i objavu da će dobiti drugo dijete, Lilibet. Kako je to bilo usred pandemije, Harriman je fotografije snimio "na daljinu", preko Zooma. Čovjek koji je radio naslovnice za najpoznatije magazine, fotografirao je i prvi rođendan djevojčice.

image

Proslava rođendana malog Archieja

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Reakcije na ovu neobičnu rođendansku čestitku poprilično su miješane: dok jedni malenom dječaku jednostavno žele sreću, drugi u Harrimanovoj objavi vide još jedan manipulantski pokušaj Meghan Markle da (opet) preko prijatelja i saveznika, zlorabi lik i djelo pokojne princeze "protiv britanske kraljevske obitelji". A to je, kažu, jednostavno ružno i neprihvatljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23