TEŽAK INCIDENT

PRIJATELJ PRINCA HARRYJA ŠMRKAO JE KOKAIN, BIT ĆE IZBAČEN IZ BRITANSKE VOJSKE 'Zna da je napravio ogromnu grešku. Iznevjerio je obitelj i prijatelje'

 
Frankie O'Leary (prvi slijeva u gornjem redu), princ Harry (u sredini u gornjem redu)
 John Stillwell / Reuters

Prijatelj princa Harryja, s kojim je služio u Afganistanu, bit će izbačen iz vojske jer je pao na testu za droge. Vodnik Frankie O’Leary, koji je sudjelovao i u svečanom dijelu vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle prošle godine, bio je pozitivan na kokain, otkriva Daily Mail.

32-godišnjak je trenutno bio smješten u Londonu, a našao se među četvero vojnika koji nisu prošli test. Za svu četvoricu pokrenuto je izbacivanje iz vojske. O’Leary navodno nije bio u krugu vojarne kad je bio pod utjecajem droge.

- Zna da je napravio ogromnu grešku i to će ga koštati posla koji voli. Osjeća se kao da je iznevjerio obitelj, prijatelje i vojsku - rekao je O’Learyjev prijatelj.

- Ovaj incident ga je koštao karijere, to je prilično stroga kazna. Nema puno poslova s kojih biste odmah dobili otkaz zbog povremenog uzimanja droge - rekao je izvor iz vojske za britanski medij.

John Stillwell / Reuters
Frankie O'Leary

O’Leary i princ Harry upoznali su se u Afganistanu 2007. Sprijateljili su se pa je vodnik sudjelovao na vjenčanju gdje je predvodio pratnju kočije u kojoj su se nakon vjenčanja provozali Harry i Meghan. Međutim, nisu bili jako bliski pa nakon toga više nisu bili u kontaktu. Ipak, princ Harry mu je pomogao pronaći ljubav, ispričao je svojedobno.

Britain's Prince Harry (back row C) poses for a photograph with Lance Corporal Frankie O'Leary (back row L), Corporal of Horse Paul Carrington (back row 2nd L), Lance Corporal of Horse Chris 'Dougie' Douglass (back row 2nd R), Lance Corporal Steve 'Geri' Halliwell (back row R), and drivers 'GV' (front row L) and Max, in Helmand province in Southern Afghanistan February 20, 2008. Prince Harry, third in line to the throne, returned home from Afghanistan on Saturday after news leaked out on the Internet that he had been secretly fighting the Taliban for 10 weeks. Photo taken February 20, 2008. REUTERS/John Stillwell/Pool (AFGHANISTAN)
John Stillwell / Reuters
Frankie O'Leary (u krugu), princ Harry (u sredini u gornjem redu)

- Vrlo mi je ljubazno pomogao da se zbližim s jednom mladom damom. Vidio me da hodam kraj nje, a on je bio sam u automobilu, bez osiguranja. Spustio je prozor i rekao mi - vidimo se kasnije, Frank. Ja sam odgovorio da se vidimo i nastavio hodati. Mlada djevojka koja je hodala uz mene razjapila je usta i u nevjerici me pitala je li to zbilja princ Harry. Ja sam se pravio cool i pitao je zar se to njoj ne događa. Ta djevojka, Šveđanka Niina, kasnije mi postala supruga - otkrio je O’Leary.

Ministarstvo obrane prošle je godine najavilo stroža pravila i nultu toleranciju prema zloupotrebi droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:40