CROWDFUNDING

Prijateljice Amy Winehouse prikupljaju novac za sudske troškove: ‘Borba s njenim ocem iscrpila je naše financijske rezerve‘

Prijateljice tvrde da su predmeti, koje su prodale na aukciji, ili njihovo vlasništvo ili im ih je dala pjevačica

Naomi Parry i Catriona Gourlay

 Timothy Norris/Getty Images/Profimedia/Timothy Norris/getty Images/profimedia

Naomi Perry i Catriona Gourlay, prijateljice preminule glazbenice Amy Winehouse, optužene su za zadržavanje dobiti od prodaje odjeće i stvari zvijezde vrijedne 3,3 milijuna funti, prenosi The Sun. Tužba je potaknula prijateljice da počnu skupljati novac za pokrivanje troškova pravne bitke s ocem pokojne pjevačice, koji ih je tužio, pa su otvorile crowdfunding.

Mitch, Amyin otac, želi da 730.000 funti daju u zakladu, koja je osnovana nakon njezine smrti 2011. godine. Naomi i Catriona tvrdile su da su desetke predmeta, koje su prodale na aukciji, ili njihovo vlasništvo ili im ih je dala Amy.

image

Amy Winehouse i Mitch

Pa Wire/press Association Images/Pa Images/Profimedia/Pa Wire/press Association Images/pa Images/profimedia

"Nažalost, borba s Mitchom u posljednjih nekoliko godina iscrpila je naše financijske rezerve, gotovo 100.000 funti već je potrošeno na pravne troškove. Predviđeni troškovi mogli bi narasti na dodatnih 250.000 funti ako ovaj slučaj dospije na sud - iznos daleko iznad naših mogućnosti", kazale su prijateljice zvijezde koja je preminula u svojoj 27. godini.

Na stranici Crowd Justice piše: "Ovo nije poštena borba. Kako bismo očistili svoja imena, tako nam je potrebna vaša pomoć." Stranica je prikupila više od 2.000 funti od ciljanih 15.000 funti. Oni koji brinu o ostavštini pjevačice rekli su da je pokrenut pravni proces kako bi razjasnili situaciju, ali kako za sada stvari stoje, predmeti nisu došli u posjed na zadovoljavajući način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:54