PRAVNA TRAKAVICA

Prije nego o njoj prestane skrbiti, otac Britney Spears od nje želi izvući dva milijuna dolara

Pjevačičin odvjetnik tvrdi da će nadolazeća revizija skrbništva njezinom ocu donijeti znatna financijska sredstva
Britney Spears
 VALERIE MACON/AFP

Mathew Rosengart, novi odvjetnik američke pjevačice Britney Spears, tvrdi da njezin otac Jamie Spears želi da mu se prije odstupanja s mjesta njezinog skrbnika isplati otprilike dva milijuna dolara, prenosi The Guardian.

Rosengart je u utorak u podnesku sudu ustvrdio da će nadolazeća revizija skrbništva, koraku na kojemu Jamie Spears inzistira prije odstupanja s mjesta kćerinog skrbnika, pjevačičinom ocu donijeti znatna novčana sredstva.

- Britney Spears neće biti žrtva iznude. Pokušaj gospodina Spearsa da zamijeni suspenziju i uklanjanje s mjesta njezinog skrbnika za otprilike dva milijuna dolara u isplatama, povrh više milijuna koje je sa svojim suradnicima uzeo od gospođe Spears, nije nešto o čemu ćemo pregovarati - stoji u Rosengartovom podnesku.

Jamie Spears nije odgovorio na molbu za komentar podneska, a prethodno je ustvrdio da kao skrbnik svoje kćeri nije napravio ništa krivo.

Rosengart je u srpnju 2021. u ime Britney Spears zatražio da se Jamieja Spears ukloni s mjesta njezinog skrbnika, a spomenuti je podnesak dodan tome zahtjevu. Sud će se o tom zahtjevu očitovati 29. rujna 2021. godine.

Spears je na Rosengartov zahtjev iz srpnja odgovorio konstatacijom da je ionako planirao odstupiti s mjesta kćerinog skrbnika.

Jamie Spears se na poziciji djelomičnog ili potpuno skrbnika Britney Spears nalazi od 2008. godine, odnosno od trenutka kada je ustanovljeno da joj je skrbnik potreban.

Pjevačičin otac, međutim, prilikom reagiranja na zahtjev da ga se ukloni s mjesta skrbnika nije rekao kada je planirao odstupiti te da će odstupiti tek kada se riješe neka zaostala pitanja, među kojima je i nadolazeća revizija.

Spears je tada rekao da će se usprotiviti svakom pokušaju da ga se ukloni s mjesta skrbnika te da ne postoje pravni temelji da se to učini. Dodao je i da uvijek zastupao interese svoje kćeri.

Rosengart u spomenutom podnesku tvrdi da rješavanje zaostalih pitanja, kojih nedvojbeno ima, nije srž ovog predmeta.

- Sud treba odgovoriti na pitanje je li suspenzija i uklanjanje Jamieja Spearsa s mjesta skrbnika Britney Spears najbolje za nju. Odgovor je nedvojbeno, da - tvrdi Rosengart.

Jamie Spears je do 2019. kontrolirao i financije i osobni život svoje kćeri. Te je godine, naime, prestao kontrolirati njezin osobni život.

Spears je u lipnju i srpnju tijekom obraćanja sudu rekla da je skrbništvo koje joj je nametnuto bilo "zlostavljačko".

Pjevačica je tada rekla da je bila prisiljena koristiti unutarmaterničnu kontracepciju i piti lijekove koje nije željela piti te da se nije smjela vjenčati i bez nadzora voziti u automobilu svoga dečka Sama Asgharija. Dodala je i da joj je onemogućeno da ponovno zatrudni.

- Skrbništvo mi više šteti nego što mi čini dobro. Zaslužujem živjeti - rekla je Spears na sudu.

Nevezano za slučaj okončavanja skrbništva, policija istražuje tvrdnje da je pjevačica udarila jednu svoju zaposlenicu.

Rosengart je rekao da se navodni incident tiče mobitela, ali da nije bilo nikakvog udaranja i ozljeđivanja te da se radi o "umjetno stvorenom slučaju rekla-kazala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:30