POZVANI U BRITANIJU

Princ Charles pružio ruku pomirenja sinu i Meghan jer mu nedostaju unuci; Harry: ‘Ima jedan problem...‘

Princ Harry smatra da bi povratak bio ‘prevelik rizik za obitelj‘ s obzirom da su ostali bez policijske zaštite

Prinčevi Harry i Charles

 Aykut Unlupinar/Anadolu Agency/Anadolu Agency Via AFP

Princ Charles pružio je ruku pomirenja svome sinu, princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle te ih pozvao da dođu k njemu prilikom sljedećeg posjeta Velikoj Britaniji, otkrili su kraljevski izvori za Mirror.

Princ od Walesa izrazio je želju da provede kvalitetno vrijeme sa svojim unucima, s obzirom da Archieja nije vidio otkad je imao šest mjeseci, a unučicu Lilibet, koja je rođena u lipnju prošle godine, još nije ni upoznao.

Svoju ponudu da se obitelj ponovno okupi iznio je uoči Božića, ali ona je dovedena u pitanje nakon što je Harry sugerirao da bi povratak bio "prevelik osobni rizik" zbog sigurnosti njega i njegove obitelji s obzirom da su izgubili policijsku zaštitu izlaskom iz kraljevske obitelji. Kraljevska obitelj pak vjeruje da će se Harry i Meghan svakako potruditi prisustvovati događajima vezanima uz proslavu kraljičina platinastog jubileja u lipnju.

image

Princ Harry, Meghan Markle i Archie

Shutterstock

Ipak, princ Harry navodno je potvrdio članovima kraljevske obitelji da će prisustvovati komemoraciji svom pokojnom djedu, princu Philipu, koja je planirana za travanj u Westminsterskoj opatiji. Međutim, pokazalo se da vojvoda od Sussexa sada tvrdi da se "ne može vratiti kući" nakon što mu je zbog odluke da napusti kraljevsku obitelj oduzeto pravo na policijsku zaštitu koje imaju članovi kraljevske obitelji.

Harry je odlučio tužiti britansku vladu te je podnio zahtjev za sudsko preispitivanje odluke, zbog čega bi se mogao naći i na sudu. Izvori bliski kraljevskoj obitelji otkrili su da je princ od Walesa održao nekoliko "dobro raspoloženih i ugodnih" videopoziva sa svojim sinom, Meghan i djecom tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

"Princ od Walesa tužan je što nije imao priliku provoditi vrijeme sa svojim unucima, to mu zaista nedostaje. On je fantastičan djed i neizmjerno voli tu ulogu. Osjeća kao da mu nešto nedostaje u životu jer nije imao mogućnost upoznati Harryjevu djecu. To je nešto za što se nada da će se ispraviti i upravo je iz tog razloga pozvao Harryja, Meghan i djecu da ostanu s njim ako to žele, kad ponovno dođu u Britaniju", otkrio je kraljevski izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:14