SVJESTAN VAŽNE ULOGE

Princ George (9) prijateljima u školi samouvjereno odbrusio: ‘Moj tata će biti kralj, bolje pripazite!‘

William i Kate djecu odgajaju sa sviješću o tome tko su i kakvu će ulogu naslijediti, ali ne žele ih opteretiti osjećajem dužnosti

Princ William i Kate Middleton sa sinom, princem Georgeom

 CHRISTIAN CHARISIUS/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl u svojoj knjizi "The New Royals" piše kako su princ George (9), princeza Charlotte (7) i princ Louis (4) odgajani u duhu razumijevanja monarhije i s "osjećajem dužnosti" prema istoj.

I dok je najstarijem Georgeu već rečeno da će jednoga dana upravo on biti monarh, princ William i princeza od Walesa Kate trude se kako mališana ne bi prerano opteretili (pre)velikim obvezama.

- Odgajaju svoju djecu, posebno princa Georgea, sa sviješću o tome tko su i kakvu će ulogu naslijediti, ali ne žele ih opteretiti osjećajem dužnosti. George shvaća da će jednoga dana biti kralj i već je sad, kao mali dječak, u jednom trenutku prijateljima u školi samouvjereno odbrusio rekavši im: ‘Moj tata će biti kralj, bolje pripazite" - napisala je Nicholl, a prenosi Daily Mail.

Autorica je također otkrila kako se princeza Kate divi odgojnim metodama princa Edwarda i grofice od Wessexa, koji imaju djecu Lady Louise Windsor (18) i Jamesa - vikonta Severna (14). Iako su im roditelji članovi kraljevske obitelji, oni su odrastali bez titula i daleko od očiju javnosti.

William i Kate o Georgeovoj budućoj ulozi odlučili su sa sinom razgovarati u "kontroliranom trenutku po vlastitom izboru". Tvrdi se kako su mu negdje oko njegova sedmog rođendana rekli kako će jednoga dana upravo on biti kralj Engleske. Do tad su mu htjeli omogućiti normalan obiteljski odgoj kakav imaju i njegovi vršnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:04