AFGANISTAN I HAITI

Princ Harry i Meghan Markle zgroženi globalnom krizom: ‘Ostali smo bez riječi, slomljeni smo, jako suosjećamo‘

Poručili su da je u ovom trenutku stanje u svijetu ‘izuzetno krhko‘ zbog situacije u Afganistanu te humanitarne krize na Haitiju.
Princ Harry
 John Stillwell/Pa Images/Profimedia

Uznemirujući prizori koji stižu iz Afganistana obišli su svijet, a nisu ostavili ravnodušnima niti vojvodu i vojvotkinju od Sussexa, koji su objavili priopćenje na web stranici njihove Zaklade Archewell.

Poručili su da je u ovom trenutku stanje u svijetu 'izuzetno krhko' zbog situacije u Afganistanu te produbljene humanitarne krize nakon potresa na Haitiju.

Princ Harry i Meghan Markle pozvali su ljude da podrže organizacije koje pružaju humanitarnu pomoć, a svjetske lidere da ubrzaju pregovore o humanitarnoj krizi.

- Ostali smo bez riječi zbog situacije u Afganistanu. Slomljeni smo zbog sve veće humanitarne krize na Haitiju i opasnosti da će se pogoršati nakon potresa prošloga vikenda. Dok svjedočimo kontinuiranoj globalnoj zdravstvenoj krizi, koju dodatno produbljuju nove varijante virusa i priljev dezinformacija, strah je sve veći.

- Bilo toga svjesni ili ne, kada bilo koji pojedinac u zajednici pati, suosjećamo s njima, poručili su.

Harry i Meghan pozvali su ljude da podrže organizacije Svjetska centralna kuhinja na Haitiju u suradnji s Vax Liveom i Global Citizenom, Afghanaid, Zaklada Invictus Games i druge

- Pozivamo pojedince na položaju s globalnim utjecajem da pridonesu ubrzanju humanitarnog dijaloga koji bi se trebali održati ove jeseni na multilateralnim sastancima poput Generalne skupštine UN-a i summita čelnika G20. Odluke koje će međunarodna zajednica sada donijeti, kako bi ublažila patnje onih koje poznajemo i onih koje možda nikada nećemo, bit će dokaz naše humanosti, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:35