TRAŽIO REVIZIJU

Princ Harry izgubio slučaj protiv odluke britanske vlade da mu oduzme policijsku zaštitu

Mlađi sin kralja Charlesa​ odstupio je s kraljevskih dužnosti i preselio se u Kaliforniju sa suprugom Meghan Markle u ožujku 2020.

Princ Harry

 Daniel Leal/AFP

Princ Harry u srijedu je izgubio slučaj protiv odluke britanske vlade da mu oduzme policijsku zaštitu dok je u Britaniji.

Harry, mlađi sin kralja Charlesa, žalio se protiv vladine odluke na visokom sudu u Londonu nakon što je ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo u veljači 2020. da mu se više neće automatski pružati policijska zaštita dok je u Britaniji.

Harry, kao i drugi visoki članovi kraljevske obitelji, imao je punu zaštitu koju je država osiguravala novcem poreznih obveznika prije nego što je odstupio s kraljevskih dužnosti i preselio se u Kaliforniju sa suprugom Meghan Markle u ožujku 2020.

Nakon što je dobio dopuštenje za sudsku reviziju vladine odluke, njegovi odvjetnici rekli su na saslušanju u prosincu da ga je ta odluka podvrgnula nezakonitom, nepoštenom i neopravdanom tretmanu.

Ali vladin pravni tim kazao je da odbor za zaštitu kraljevske obitelji i javnih osoba (RAVEC) nije odlučio da Harry ne može imati zaštitu, već da ju ne može imati pod istim uvjetima.

Visoki sud se složio, dodajući da u odluci nije bilo protuzakonitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:07