KRATKI POSJET

Princ Harry na očevoj krunidbi bit će manje od 24 sata, odmah se vraća u SAD. Ovo je razlog...

Na isti dan kada je službena ceremonija, 6. svibnja, sinčić Meghan Markle i princa Harryja, Archie napuniti će četiri godine

Princ Harry

 Daniel Leal/Afp

Princ Harry planira se vratiti u SAD samo dva sata nakon završetka očeve krunidbe koja će se održati 6. svibnja, kako bi mogao proslaviti rođendan svog sina Archieja s obitelji. Vojvoda od Sussexa, piše Mirror, sam putuje u Veliku Britaniju nakon što je potvrđeno da mu se supruga Meghan Markle neće pridružiti u Londonu.

image

Meghan Markle i princ Harry sa sinčićem Archiejem 2019.

Dominic Lipinski/Afp/Profimedia/Dominic Lipinski/afp/profimedia

Dobro upućeni izvor britanskog tabloida tvrdi da će Harry "ući i izaći iz Ujedinjenog Kraljevstva za 24 sata" te otići odmah nakon službenog dijela krunidbe u Westminsterskoj opatiji. Očekuje se da će ceremonija završiti u 13 sati pa se vjeruje da bi vojvoda odmah nakon toga mogao krenuti u zračnu luku, a zemlju bi mogao napustiti oko 14 ili 15 sati. Harryjevi planovi putovanja nisu objavljeni, ali izvor vjeruje da bi se mogao vratiti u Kaliforniju privatnim zrakoplovom, izvještava The Sun.

Prošle godine, kad su Harry i Meghan putovali u Ujedinjeno Kraljevstvo na kraljičin platinasti jubilej, sletjeli su u zračnu luku Farnborough i od tamo se zaputili u Hampshire. Nedavno je izvor s dvora rekao je za Mirror: "Harry je rekao da će se vratiti na krunidbu, ali to će biti samo kratkotrajan posjet. Organizatorima je rečeno da Harry neće prisustvovati koncertu s ostatkom kraljevske obitelji, što je velika šteta jer će to biti tako spektakularan događaj." Nakon što je Harry potvrdio da će prisustvovati krunidbi 6. svibnja, upućeni su otkrili da je njegov otac, kralj Charles bio oduševljen.

image

Kralj Charles III.

Jon Super/Afp

"Kralj je otprije govorio da voli oba svoja sina i to ostaje tako. Harry bi duboko požalio što nije prisustvovao ceremoniji. Archiejev rođendan pružio je savršenu izliku za Meghan da ostane i kad se sve uzme u obzir, to je vjerojatno i najbolje.", tvrdi neimenovani izvor. Krunidba će biti Harryjevo prvo pojavljivanje u javnosti s Charlesom, Camillom, Williamom i Kate otkako ih je kritizirao u svojim memoarima "Spare", koji su objavljeni u siječnju. Archie će 6. svibnja napuniti četiri godine - na isti dan kada je i krunidba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:30