KRALJEVSKA OBITELJ

Princ Harry nije htio biti u istoj prostoriji kao i Camilla dok je pričao s ocem: ‘Ona me žrtvovala‘

Nazvao ju je ‘opasnom i zlom‘ i ustvrdio da ga je ‘žrtvovala‘ kako bi poboljšala svoju reputaciju

Prince Harry

 Doug Peters/Pa Images/Profimedia/

Priča se da vojvoda od Sussexa nije želio biti u istoj prostoriji s kraljicom Camillom kada je razgovarao sa svojim ocem, kraljem Charlesom III., ujedno i oboljelim od raka, a prema Daily Mailu, to je doznala Camillina prijateljica i britanska novinarka Petronella Wyatt.

image

Charles i Camilla

Justin Tallis/Afp

Princ Harry prošlog je tjedna letio iz Kalifornije u London kako bi vidio svog oca na 30 minuta nakon što je monarhu iznenada otkrio rak. Naime, nije tajna da Harry i Camilla imaju problematičan odnos nakon što je vojvoda u svojim memoarima "Spare" prošlog siječnja ustvrdio da je njegova maćeha medijima odavala priče o kraljevskoj obitelji kako bi poboljšala svoj imidž.

image

Charles i Camilla

Justin Tallis/Afp

Također ju je nazvao "opasnom i zlom" i ustvrdio da ga je "žrtvovala" kako bi poboljšala svoju reputaciju.

- Imam složene osjećaje oko dobivanja pomajke koja me nedavno žrtvovala samo za dobar PR - napisao je Harry o Camilli u memoarima. Harry je također rekao da su on i njegov brat, princ William "molili" svog oca, kralja Charlesa III., da ne oženi Camillu jer su se bojali da će im postati "zla maćeha".

U TV intervjuu povodom promocije knjige prošlog siječnja s Andersonom Cooperom u emisiji CBS News 60 Minutes, Harry je razradio svoje tvrdnje.

- Ona je bila treća osoba u braku mojih roditelja, morala je obnoviti svoj imidž. To ju je učinilo opasnom zbog veza koje je kovala unutar britanskog tiska. Zbog veza koje je stvarala, postojala je otvorena spremnost obje strane za razmjenu informacija - objasnio je.

image

Charles i Camilla

/Henry Nicholls/afp/profimedia

Tri mjeseca nakon objavljivanja knjige u travnju, jedan pomoćnik je za The Sunday Times ispričao Camillin odgovor na Harryjeve tvrdnje, rekavši da je samo "kolutala očima". Doduše, Camillina bliska prijateljica Fione Shelburne također je izjavila za britanski tisak da Camilli itekako smeta odnos s Harryjem.

image

Kraljica Camilla

Kirsty Wigglesworth/Afp

U međuvremenu se pokazalo da se kralj Charles još uvijek nada posjetiti Australiju s kraljicom Camillom u listopadu, unatoč nedavnoj dijagnozi. Njegovo liječenje koje je u tijeku dovelo je u pitanje njegov dolazak u Australiju, ali izvor iz palače kaže da se monarh još uvijek nada da će postjetiti Australiju. Posjet je planiran oko sastanka čelnika vlada Commonwealtha u Samoi, a potvrdio ga je australski premijer Anthony Albanese početkom siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 01:16