EKSPLOZIVAN TRAILER

Princ Harry opet žestoko napao kraljevsku kuću: ‘Mi znamo pravu istinu... To je prljava igra‘

Nitko ne zna pravu istinu. Mi znamo pravu istinu. Znate da curi, ali ima i izmišljanja priča, kaže on u traileru za novu seriju

Princ Harry i Meghan Markle

 Anwar Hussein/Pa Images/Profimedia/Anwar Hussein/pa Images/profimedia

Princ Harry rekao je da iz britanske kraljevske kuće redovito cure priče i opisao to "prljavom igrom" u novom traileru za iščekivanu Netflixovu dokumentarnu seriju o njemu i njegovoj supruzi Meghan.

Prve tri epizode serije bit će dostupne u četvrtak, najavio je streaming servis, dok se već nagađa o tome što će par, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, reći o ostalim članovima kraljevske obitelji.

Harry i Meghan povukli su se s kraljevskih dužnosti i preselili u Kaliforniju prije dvije godine, a otad su uputili oštre kritike britanskoj monarhiji i optužili ih za rasizam, što je obitelj odbacila.

Princ je u intervjuima sugerirao da jedva razgovara s ostatkom obitelji, pogotovo sa svojim ocem, kraljem Charlesom III. i starijim bratom Williamom, princem i prijestolonasljednikom.

"Nitko ne zna pravu istinu. Mi znamo pravu istinu", govori Harry u traileru.

Buckinghamska palača nije se oglasila o dokumentarnoj seriji i nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar u ponedjeljak.

U kratkom isječku, Harry se osvrnuo na osoblje kraljevskih kućanstava koje otkriva informacije novinarima, a o tom problemu je već govorio.

"Postoji hijerarhija u obitelji. Znate da curi, ali ima i izmišljanja priča", rekao je Harry. "To je prljava igra", dodao je.

Glas u traileru, koji je, čini se, Harryjev, govori o "boli i patnji žena koje se udaju u ovu instituciju" dok se vrte fotografije Harryjeve pokojne majke Diane i njegove šogorice Kate.

Posljednji put kad su Harry i Meghan govorili o svom odnosu s drugim članovima kraljevske obitelji, u intervjuu s Oprah Winfrey u ožujku 2021., kraljevsku obitelj zahvatila je jedna od najvećih kriza u posljednje vrijeme.

Buckinghamska palača je u reakciji na intervju obećala da će se ozbiljno pozabaviti pitanjima koja su se otvorila, oštro napomenuvši da "neka sjećanja mogu varirati". "Nismo baš rasistička obitelj", rekao je William nekoliko dana kasnije.

Mnoge britanske nedjeljne novine pisale su o Netflixovoj seriji, a neki neimenovani izvori optužuju par da je objavio rat Windsorima.

Prošlotjedna objava prvog trailera poklopila se s prvim putovanjem Williama i njegove supruge Kate u Sjedinjene Države nakon osam godina.

"Stvarno je teško sad se prisjetiti toga i reći ‘što se zaboga dogodilo?‘", kaže Harry u najavi, u očitoj referenci na svoje i Meghanino iskustvo u kraljevskoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 13:20