NEDOSTAJU INICIJALI

Princ Harry ‘ponižen‘ tijekom bdijenja za kraljicu: ‘Iza ovoga stoji neka namjera‘

Nije jasno hoće li Harryju biti dopušteno da nosi svoju vojnu uniformu na kraljičinu sprovodu

Princ Harry i princ William

 Profimedia/AFP

Nakon što je dobio posebno dopuštenje od kralja Charlesa III., tijekom bdijenja za kraljicu Elizabetu II. princ Harry nosio je svoju vojnu uniformu, no s malom promjenom, piše Page Six.

Dok je njegov brat, 40-godišnji princ William nosio kompletnu uniformu, odjeći koju je Harry dobio od Buckinghamske palače nedostajao je ključan dio: kraljičini inicijali "ER". Williamova odora, primijetili su vjerni pratitelji kraljevske obitelji, imala je inicijale na obje epolete na ramenu, dok Harryjeva nije.

image

Bdijenje za kraljicu Elizabetu II.

Pool/Zuma Press/Profimedia

- Srce mu je slomljeno - rekao je prijatelj kraljevske obitelji za londonski Sunday Times.

- Mora postojati neka namjera iza micanja bakinih inicijala - dodaje.

Nadalje, prijatelj je objasnio da je princ umalo obukao standardno odijelo kako bi izbjegao "poniženje".

Unutarnji izvor negirao je činjenicu da je ikada razmatrana alternativna odjeća za ceremoniju, ali je priznao da su inicijali doista uklonjeni s Harryjeve uniforme.

image

Bdijenje za kraljicu Elizabetu II.

Pool/Zuma Press/Profimedia

Princu, koji je napustio kraljevske dužnosti 2020. godine i kojem je oduzeta počasna vojna titula, u početku je bilo zabranjeno nositi svoju vojnu odjeću. Član kraljevske obitelji sa sjedištem u Kaliforniji, ujedno i odlikovani vojni veteran koji je služio u Afganistanu, nosio je standardno odijelo dok je hodao iza kraljičina lijesa tijekom procesije ranije ovog tjedna.

Glasnogovornik Sussexovih odbio je komentirati spomenuti slučaj.

U petak je objavljeno da je kralj Charles III. poništio edikt i dao dopuštenje svome sinu i njegovu kontroverznom bratu, princu Andrewu, da obojica nose svoje vojne uniforme tijekom bdijenja za kraljicu Elizabetu II. u Westminster Hallu.

image

Bdijenje za kraljicu Elizabetu II.

Pool/Zuma Press/Profimedia

Podsjetimo, Andrew je bio prisiljen povući se iz javnog života zbog katastrofalnog intervjua za BBC 2019. godine u kojem je branio svoje prijateljstvo s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom i pokazao uznemirujući nedostatak empatije prema Epsteinovim žrtvama.

Međutim, izvor je rekao za Daily Mirror da je Harryju situacija bila "smiješna" s obzirom na prinčev impresivan vojni dosje.

Odslužio je deset godina u vojsci, što je uključivalo dvije po Afganistanu i uspostavio Invictus Games, međunarodni sportski događaj za ranjene, povrijeđene i bolesne vojnike i žene, te vojnike i veterane.

Page Six je u četvrtak izvijestio da princ Harry nije zatražio promjenu.

- Jednostavno je bio spreman odjenuti što god je njegova baka planirala. Usredotočen je na to da joj oda počast i to je to - rekao je izvor blizak princu Harryju.

Nije jasno hoće li Harryju biti dopušteno da nosi svoju vojnu uniformu na kraljičinu sprovodu u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:17