TENZIJE RASTU

Princ Harry prvi put nakon intervjua nazvao Charlesa i Williama, ostao izvan sebe: ‘Oni vjeruju u laži!‘

Iako razgovori nisu bili produktivni, princu Harryju i Meghan je drago što su barem počeli razgovarati s pojedinim članovima obitelji
Princ Charles, princ William i princ Harry fotografirani 2017.
 
 Philippe Huguen/AFP

Velike vijesti stižu iz kraljevske obitelji: princ Harry, vojvoda od Sussexa ovog je vikenda prvi je put razgovarao sa svojim ocem princom Charlesom i bratom princom Williamom otkako je prošli tjedan emitiran njegov i intervju Meghan Markle s Oprah Winfrey, prenose engleski mediji.

- Pa, zvala sam ih zapravo da vidim kako se osjećaju nakon svega i istina je, Harry je razgovarao i sa svojim bratom i ocem. Rekli su mi da razgovori nisu bili produktivni, ali drago im je što su barem počeli razgovarati - rekla je Gayle King (66), voditeljica na CBS Newsu i prijateljica Meghan Markle.

No, King, koja je i vrlo dobra prijateljica Oprah Winfrey, istaknula je da razgovori "nisu bili produktivni" i da su Sussexi željeli da "kraljevska obitelj intervenira i poruči novinarima da prestanu s nepravednim, netočnim, lažnim pričama koje su definitivno rasno determinirane".

image
Gayle King
Michael Loccisano/Getty Images/Profimedia

- I mislim da ih još uvijek uznemiruje to što palača neprestano govori da žele riješiti problem privatno, ali ipak, vjeruju svim ovim lažnim pričama koje izlaze i koje su i dalje vrlo omalovažavajuće protiv Meghan. U kraljevskoj obitelji još nitko nije razgovarao s Meghan, do ovog trenutka. I mislim da ih frustrira kad vide da se u kraljevskoj obitelji razgovara o rasi, kada je sve što su cijelo vrijeme željeli to da kraljevska obitelj intervenira i poruči novinarima da prestanu s nepravednim, netočnim, lažnim pričama koje su definitivno rasno determinirane - rekla je King.

- I dok se to ne uspije prepoznati, mislim da će biti teško ići naprijed. Ali oboje žele ići naprijed i oboje žele ozdravljenje ove obitelji. Na kraju, to je Harryjeva obitelj - dodala je.

image
Princ Harry i Meghan Markle u intervjuu s Oprah Winfrey
Cbs/Ferrari/Profimedia

Podsjetimo, Princ William se već prošlog četvrtka osvrnuo na optužbe za rasizam unutar kraljevske obitelji tijekom javnog nastupa sa suprugom Kate u školi u istočnom Londonu.

- Mi nikako nismo rasistička obitelj - rekao je.

Tada su ga novinari pitali i je li u kontaktu sa svojim bratom Harryjem, na što je vojvoda rekao kako nije još s njim razgovarao, ali da hoće.

Buckinghamska palača objavila je službeno priopćenje prošlog utorka nakon što je bombastični intervju emitiran u SAD-u 7. ožujka.

image
Princ Charles, princ William i princ Harry, 2019.
John Sibley/AFP

Izjava u ime kraljice Elizabete II. išla je ovako: "Cijela je obitelj žalosna nakon što je u cijelosti saznala koliko je posljednjih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan. Pokrenute teme, posebno ona o rasi, su zabrinjavajuće. Iako se neka naša sjećanja mogu razlikovati, jako smo ozbiljno shvatili ova pitanja i obitelj će ih rješavati privatno.”

"Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi obitelji", dodala je.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa sada žive u Montecitu u Santa Barbari sa svojim jednogodišnjim sinom Archiejem nakon što su se povukli s kraljevskih dužnosti u ožujku 2020., a na ljeto Meghan treba roditi kći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:09