'SHOUT 85258'

PRINC WILLIAM OTKRIO DETALJ KOJI JE IZNENADIO MNOGE 'Odat ću vam malu tajnu i reći što sam zapravo radio tijekom karantene...'

 
 Pool / Zuma Press / Profimedia

Princ William otkrio je da je tijekom karantene anonimno radio na jednoj telefonskoj liniji i savjetima pomagao ljudima koji su osjećali psihičke tegobe, piše BBC. Vojvoda od Cambridgea, kako mu glasi službena titula, volontirao je na liniji Shout 85258 koja putem poruka nudi pomoć u osobnim krizama.

William kaže kako je odgovarao na poruke nakon što je prošao trening u jednoj humanitarnoj organizaciji koja se bavi mentalnim zdravljem. Prošlog mjeseca putem videoveze rekao je svojim kolegama volonterima: - Odat ću vam malu tajnu, ja doista kao dobrovoljac pomažem na toj platformi.

Iz Kensingtonske palače objavili su informaciju o Williamovom volontiranju kako bi obilježili Tjedan volontera koji završava ove nedjelje. Oni koji su se Shoutu 85258 obratili za pomoć, nisu znali da razgovaraju s članom kraljevske obitelji jer je William, baš kao i ostalih 2.000 volontera, koristio pseudonim.

Vojvode od Cambridgea su, zajedno sa Sussexima - odnosno Meghan i Harryjem - pokrenuli Shout 85258 prošle godine te u tu platformu investirali tri milijuna funti putem svoje Kraljevske zaklade. Nešto više od godinu dana nakon toga, putem platforme je vođeno više od 300.000 razgovora.

Oko 65 posto onih koji su koristili usluge Shouta, bili su mlađi od 25 godina i svima je bila potrebna neka vrsta psihološke pomoći.

U međuvremenu je vojvotkinja Kate, u okviru Kraljevske volonterske službe, nazivala ljude koji su u samoizlolaciji i osjećaju se posebno ranjivo.

Više od 750.000 ljudi prijavilo se za volontiranje nakon što je ta usluga pokrenuta u travnju, no neki su kasnije iznijeli svoju frustraciju da se linija nije baš previše koristila. Prošli tjedan vojvotkinja je zahvalila svim volonterima nazivajući ih 'kralježnicom naše zemlje'.

Kraljevski par je tjedan završio videopozivom u kojem je zahvalio svim volonterima koji pomažu ugroženim skupinama u Walesu i Engleskoj. Među njima su i oni koji rade u okviru organizacije Conscious Youth, putem koje se pomaže uglavnom crnačkim i drugim etničkim manjinama.

Tijekom videopoziva, princ William se našalio kako se 'muči s matematikom drugog razreda' s obzirom da pomaže svoj sinu Georgeu u pisanju domaće zadaće. William i Kate također su razgovarali s grupom susjeda koji su se organizirali u središnjem Walesu kako bi pomogli najugroženijim skupinama oko odlaska u nabavku ili u kućanskim poslovima.

Princ je kazao i kao je tih 120 volontera doista značilo život mnogim ljudima u njihovoj zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:55