KRALJEVSKE ZARUKE

PRINCEZA BEATRICE OBJAVILA ZARUKE ZA NEKRETNINSKOG TAJKUNA Par je u vezi dvije godine: 'Uzbuđeni smo jer u ovu životnu avanturu krećemo zajedno'

 
Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi
 Princess Eugenie/Handout / REUTERS

Princeza Beatrice od Yorka, 31-godišnja kći princa Andrewa i Sarah, vojvotkinje od Yorka, ranije se ovog mjeseca zaručila za 34-godišnjeg nekretninskog tajkuna Edoarda Mapellija Mozzija i par će se vjenčati iduće godine, piše BBC.

"Uzbuđeni smo zato što ćemo na ovu životnu avanturu krenuti zajedno", rekli su zaručnici u izjavi. "Dijelimo toliko sličnih interesa i vrijednosti te znamo da će nam to dati dobre temelje za nadolazeće zajedničke godine pune ljubavi i sreće."

Beatrice je na Twitteru napisala da ju je objava zaruka ispunila uzbuđenjem, dok je njezin zaručnik Mapelli Mozzi na Instagramu napisao: "Nikada nećeš biti sama ljubavi moja, moje je srce tvoj dom."

Vojvoda i vojvotkinja od Yorka rekli su da oduševljeni zarukama njihove kćerke i njezinog odabranika. "Ponosno smo promatrali razvoj njihove veze", dodali su. "Mi smo sretni roditelji divne kćerke koja je pronašla svoju ljubav i svoga partnera u predanom prijatelju i lojalnom mladiću. Želimo im sve najbolje."

"Znam što majka osjeća i oči su mi pune suza radosnica", dodala je vojvotkinja Sarah na Twitteru. "Ponosna sam na ove senzacionalne vijesti. Andrew i ja smo najsretniji ljudi na svijetu jer imamo dva predivna zeta."

Roditelji Edoarda Mapellija Mozzija, Nikki Williams-Ellis i Alessandro Mapelli Mozzi rekli su da su ih zaruke "istinski oduševile".

"Naša obitelj Beatrice poznaje skoro cijeli njezin život. Edo i Beatrice stvoreni su jedno za drugo i njihovi su ljubav i sreća tu da ih svi vide. Snažno su povezani i brak će njihovu predivnu vezu samo dodatno učvrstiti", dodali su Williams-Ellis i Mapelli Mozzi.

Paru je na zarukama čestitala i Beatriceina sestra Eugenie. "Jako sam sretna zbog tebe velika sestrice i dragog Ede", napisala je na Instagramu. "Ovo se čeka već neko vrijeme i vas dvoje ste si suđeni."

AFP piše da je Edoardo Mapelli Mozzi, poznat i kao Edo, potomak talijanske aristokracije. On je sin bivšeg skijaša grofa Alessandra Mapellija Mozzija koji je 1972. godine za Veliku Britaniju nastupao na Olimpijskim igrama. BBC-jev dopisnik za kraljevsku obitelj Jonny Dymond rekao je da su Beatrice i Mapelli Mozzi zajedno otprilike dvije godine te da su u javnosti viđeni tek nekoliko puta. Veza im se navodno razvila poprilično brzo. Mapelli Mozzi iz prethodnih zaruka s Darom Huang ima mladog sina Wolfieja.

Princeza Beatrice unuka je kraljice Elizabete i vojvode od Edinburgha princa Filipa te nećakinja vojvode od Cambridgea princa Williama i vojvode od Sussexa princa Harryja. Beatrice je trenutno deveta po redu u liniji sukcesije za krunu. Roditelji princeze Beatrice, princ Andrew i vojvotkinja Sarah rastali su se 1996. godine. Princ Andrew trenutno je prisutan u medijima zbog povezanosti s pokojnim financijašem Jeffreyjem Epsteinom koji si je sredinom kolovoza oduzeo život dok je čekao suđenje za organiziranje lanca prostitucije s maloljetnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:25