DRAMA NA DVORU U MONAKU

Princeza Charlene konačno uspjela pobjeći od Alberta? Nije se pojavila ni na godišnjici njihova braka...

Charlene se nije vratila u Monako još od ožujka, kada je zemlju napustila da bi otišla na putovanje u Južnu Afriku, zemlju svojih predaka
Princ Albert II i princeza Charlene
 Instagram/@hshprincesscharlene

Princ od Monaka Albert II izložen je pogledima javnosti i pitanjima je li njegov brak s 20 godina mlađom princezom Charlene u opasnosti, nakon što je otkriveno da supruga 63-godišnjeg vladara nije došla na proslavu desete godišnjice njihova braka.

Charlene se nije vratila u Monako još od ožujka, kada je svoju zemlju napustila radi putovanja u Južnu Afriku, zemlju svojih predaka.

Intrigantno je da je otišla nedugo nakon što je u javnost dospjela informacija da je Albert ponovno (op)tužen za roditeljstvo djeteta koje je navodno začeto s drugom ženom u ranoj fazi njegova odnosa s Charlene. Princ je, naime, već priznao očinstvo za dvoje izvanbračne djece koje trenutno financijski podupire, piše Telegraph.

Par iz zakonite veze ima 6-godišnje blizance, princezu Gabrijelu i princa Jacquesa te su 1. srpnja trebali proslaviti deset godina svoje ljubavi, no Charlene se nije vratila kući.

Izvori iz palače, nastojeći utišati govorkanja, inzistiraju da su liječnici princezi savjetovali da se ne vraća kući radi komplikacija uzrokovanih ozbiljnom infekcijom uha, grla i nosa. Princ Albert, koji je prije mjesec dana izjavio da je Charlene podvrgnuta i operativnom zahvatu te da joj je propisano mirovanje, smjesta je nakon najnovijih medijskih napisa otputovao u Južnu Afriku i tamo pozirao sa svojom suprugom za njezin Instagram kako bi demantirao tračeve.

Ipak, ugledni tjednik Madame Figaro ocjenjuje da fotografije nisu nimalo uvjerljive te da izvješća govore kako princeza traži novi dom u Johannesburgu, navodi Telegraph.

- Koliko dugo ona može biti odvojena od svoje djece, od svojih dužnosti? Koliko dugo misli da joj borba protiv lova na nosoroge može biti prioritet kao princezi od Monaka? Koliko dugo će Albert sve to podnositi, jer ovo sve postaje besmisleno - stoji u analizi spomenutog tjednika.

Drugi mediji špekuliraju kako je sve jasnije da se Charlene neće vratiti.

Kraljevski se par upoznao 2000. u Monaku, a vjenčali su se 11 godina kasnije. No, brak je obilježen tračevima o tomu kako Charlene čitavo vrijeme pokušava pobjeći od Alberta. Navodno je dan ili dva prije vjenčanja htjela odustati od svega, a suze koje je u jednom trenutku počela roniti tijekom same ceremonije samo su dolile ulje na vatru.

Telegraph podsjeća na izvješća o njezinim trima navodnim pokušajima bijega u Južnoafričku Republiku kao i o situaciji kada je, za jednog pokušaja, utekla u veleposlanstvo JAR-a u Parizu.

- Mnogo ljudi opravdano smatra da se radi o dogovorenom i lošem braku - kaže povjesničar Phillippe Delome, autor knjige o Albertovoj dinastiji Grimaldi.

- Albert je odabrao suprugu koja je nalik njegovoj majci, a Charlene se očito nije pretjerano svidjela uloga nove Grace Kelly koju su joj namijenili, komentirao je Delome za Madame Figaro i, podsjećajući na tragičnu smrt Grace Kelly, poentirao: - Kao što je Karl Marx rekao: povijest se ponavlja, prvo kao tragedija, a zatim kao farsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:38