IZVORI TVRDE

‘Princeza od Walesa preskočit će uskršnju misu, a Charles će sjediti daleko od kraljevske obitelji‘

Vjeruje se kako na tradicionalnoj službi u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor neće biti ni princ William

Princeza od Walesa 

 Odd Andersen/Afp

Kralj Charles trebao bi prisustvovati uskršnjoj nedjeljnoj službi u sklopu svog prvog pojavljivanja u javnosti otkako mu je dijagnosticiran rak, no ne očekuje se da će princeza od Walesa doći s njim, piše britanski The Independent.

Očekuje se također da će Charles i kraljica Camilla sjediti podalje od ostatka zajednice u nastojanju da zaštite monarhovo zdravlje kada ovog vikenda budu prisustvovali službi u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor. Prethodnih godina, kralju i njegovoj supruzi na događaju su se pridružili princeza Anne i suprug viceadmiral Sir Timothy Laurence, kao i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka te njezine kćeri princeze Eugenie i Beatrice.

Vjeruje se pak da princ William i Kate neće ove godine doći zbog vojvotkinjine dijagnoze i liječenja od raka. Ta neslužbena informacija stigla je nakon što je izvor palače objasnio zašto se princ William nije pojavio u Kateinom emotivnom videu u kojem je objavila svoju dijagnozu.

image

Kralj Charles i princeza od Walesa

Yui Mok i Adrian DENNIS/various sources/AFP

"To je poruka od princeze o njenom zdravlju, a ona je željela sama osobno uručiti poruku.", pojašnjeno je.

Inače, internetske pretrage o raku silno su porasle nakon otkrića princeze od Walesa da boluje od teške bolesti. Pretraga simptoma raka na Googleu skočila je doslovce u nebo otkako je Kate otkrila s čime se bori, što je potez koji bi mogao spasiti tisuće života. Pretraživanje pojma "abdominalna operacija" operacija kojom je princezi otkriven rak, porastao je više od 2000 posto u posljednjih sedam dana. Upiti za "prognozu raka jajnika" porasli su za 1550 posto, a oni za "prognozu raka želuca" za 900 posto. Doktor Daniel Landau rekao je za DailyMail.com od objave da su pacijenti postali savjesniji prema svojem tijelu te kako mnogi ljudi očajnički traže uvjeravanje da simptomi koje imaju nisu rak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:13