IZNOSI DETALJE

Priscilla Presley krenula na turneju na kojoj otkriva baš sve: ‘Elvis i ja smo se potajno viđali godinama nakon razvoda‘

Bivša supruga Kralja, obilazi Veliku Britaniju i priča o svojem životu s njim. Nisu baš svi oduševljeni tom njezinom turnejom

Priscilla Presley u Manchesteru

 Aaron Parfitt/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Aaron Parfitt/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Želeći vjerojatno iskoristiti činjenicu da je trenutno medijski jako eksponirana, Priscilla Presley (77), bivša supruga Elvisa Presleya i majka Lise Marie Presley koja je preminula u siječnju ove godine, krenula je na mini-turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu. Na turneji, u razgovorima s publikom, otkriva mnoge detalje iz svojeg života s neprežaljenim Kraljem rocka, koji nikad nije nastupio u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je ujedno i promocija nove animirane serije "Agent Elvis", koju je osmislila u suradnji s Johnom Eddiejem i Mikeom Arnoldom za Netflix.

Britanski mediji intenzivno prate svaki njezin korak, pišu o odjevnim kombinacijama. Glumica voli pripijenu odjeću, malo šljokica i prozirnu čipku i to u crnoj boji, a publici je ispričala neke intrigantne priče, poput onih o zajedničkim noćima s Elvisom dugo nakon što su se razveli.

Priscilla je Elvisa upoznala 1959. godine u Njemačkoj. Njezin očuh, časnik američkog ratnog zrakoplovstva Paul Beaulieu bio je stacioniran tamo, kao i mladi vojnik Elvis. Ona je imala 14 godina, pjevač 24.

- Pokazalo se da je u kući u kojoj smo živjeli smješten i bordel. Mi smo živjeli na prvom katu, no bilo je tu mnogo žena koje su se šetale po stepeništu u spavaćicama i donjem rublju. Moj otac se nije mogao izvući iz najma. Rekao nam je: "Nemojte gledati." - otkrila je Priscilla publici u Glasgowu.

image

Priscilla Beaulieu snimljena kako maše Elvisu na odlasku iz Njemačke

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Priscilla i Elvis odmah su se svidjeli jedno drugome, no ona inzistira na tome da tada nije bilo ništa seksualno između njih. To će doći mnogo kasnije. On je mlađahnoj djevojci otvorio srce govoreći o svojoj majci Gladys koja je umrla godinu dana ranije od srčanog udara.

- Bio je pravi gentleman. Ništa seksualno nije bilo među nama tada. Govorio mi je o svojim strahovima, bojao se da nema nikakvu karijeru. Pričao je o gubitku majke, sjećao se kako ga je vodila u školu, čak i u kasnijim razredima. Znao se skrivati iza stabala oko škole jer mu je bilo neugodno. Nije želio da ga starija djeca vide s majkom. - ispričala je i dodala kako je Elvisa jako zavoljela i nikad ga nije izdala.

- Nikome nisam rekla da se viđam s njim. Fotografi su otkrili gdje živim i u koju školu idem. Pratili su me sve do kuće - kazala je.

Nakon što je izašao iz vojske Elvis se 1960. godine vratio u Memphis.

- Nije me nazvao 21 dan. Mislila sam da nikad više neću čuti ni jednu riječ od njega. Srce mi je bilo slomljeno. Išla sam u školu i posvuda pisala njegovo ime. Ljutila sam se na njega, zgužvala bih papir s njegovim imenom i govorila kako ga mrzim. I cijelo vrijeme sam se pitala hoću li ga opet vidjeti - prisjetila se. - A onda je usred noći zazvonio telefon i morala sam pola sata čekati da me povežu s njim.

Dobila je poziv da dođe u Memphis gdje je završila školu. Ljubav je procvjetala. Par se vjenčao 1967. godine u Las Vegasu, no samo šest godina kasnije su se razveli. No, ljubav, barem tako tvrdi Priscilla, nije nestala.

Dugo nakon razvoda Kralj, koji je od 1972. do 1976. godine bio u vezi s Lindom Thompson, potajno je posjećivao Priscillu.

- To što su nam se putovi razišli ne znači da nismo marili jedno za drugo. Nakon razvoda došao bi k meni usred noći, čak i kada je bio u vezi s drugim ženama, a ja sam i dalje dolazila u Graceland. Znao je donijeti knjige i čitati mi u dva ujutro, dok je Lisa spavala. - rekla je Priscila - Ja sam bila s nekim u vezi, no on bi došao k meni, sjedili bismo, pričali, do tri, četiri, pet ujutro.

Priznala je kako je postala nervozna kada je Elvis započeo vezu s Lindom Thompson.

- Pogledam li danas unatrag, mislim da je to bilo posebno vrijeme, zajedničko vrijeme za koje smo samo mi znali, nešto o čemu nikome nismo govorili. Čitao mi je i povjeravao stvari koje nije želio povjeriti nikome drugom, nikom od svojih dečkiju - rekla je, te dodala kako su njih dvoje imali posebnu bliskost, kako su se zajedno sjajno provodili, smijali se i uživali.

- Sretna sam što sam imala taj život s njim i to vrijeme s njim. Cijenim svaki trenutak i još uvijek jako volim Elvisa - priznala je.

image

Priscilla i Elvis na vjenčanju 1967. godine

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Elvis je umro 16. kolovoza 1977. godine, od zatajenja srca koje je bilo pojačano dugotrajnim korištenjem opijatnih lijekova. Imao je samo 42 godine.

Priscila je strašnu vijest čula od Joea Esposita, jednog od Kralju bliskih ljudi, ekipe koju su nazivali "Memphis Mafia".

- Nikad neću zaboraviti trenutak kada me Joe nazvao, rekao mi da je Elvis umro i da moram odmah doći u Memphis. Lisa je bila vani, vozila se na golf-vozilu. Izgubila sam nekoga koga nitko ne može zamijeniti. Bila sam u šoku, sakrila sam se u sobu, nisam željela razgovarati, nisam vjerovala da je mrtav.

Priscila se sada mora nositi i sa smrću njihove kćeri Lise Marie, koja je umrla od srčanog udara, 12 siječnja, u 54. godini života. Njezina svađa s unukom Riley Keough i odlazak na sud s ciljem poništenja oporuke Lise Marie nekoliko dana nakon pogreba, glumici i poslovnoj ženi nisu donijeli baš previše simpatija. A i njezine razgovore i turneju, na kojoj priča o Elvisu, ne gledaju svi s odobravanjem jer smatraju da Priscilla više nema ništa novo za reći, te da pričati priče koje nitko više ne može pobiti i to radi novca, nije ni dostojanstveno niti je dokaz neprežaljene ljubavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:29