ISPOVIJEST

Priscilla Presley o užasnim tragedijama koje su je snašle: ‘Bilo je nepodnošljivo. Kao da ti je veliki dio života oduzet‘

Ovaj trostruki udarac teško je pogodio Priscillu, o čemu je razgovarala s novinarom Piersom Morganom

Priscilla Presley

 Talktv/Ferrari/Profimedia/Talktv/ferrari/profimedia

Priscilla Presley u kratko vrijeme pretrpjela je velike životne gubitke. U srpnju 2020. njezin unuk Benjamin Keough oduzeo si je život pištoljem. Bilo mu je samo 27 godina. U kolovozu 2021. umrla je njezina 95-godišnja majka Anna. A u siječnju ove godine uslijedila je iznenadna smrt njezine kćeri Lise Marie, jedinog djeteta s Elvisom Presleyem od začepljenja crijeva. Imala je tek 54 godine. Ovaj trostruki udarac teško je pogodio Priscillu, o čemu je razgovarala s poznatim britanskim novinarom Piersom Morganom. Za intervjua, kako donosi The New York Post, uplakana Priscilla Presley zamolila je Morgana i da zaustavi kameru, jer u pojedinim trenucima nije mogla više govoriti.

image

Piers Morgan i Priscilla Presley

Talktv/Ferrari/Profimedia/Talktv/ferrari/profimedia

"Bilo je nepodnošljivo. Kao da ti je veliki dio života oduzet", kazala je 78-godišnja udovica kralja rock‘n‘rolla Morganu u apartmanu u hotelu Peninsula na Beverly Hillsu. Rijetko daje intervjue, kako što uostalom i privatno rijetko priča o sebi (čak ni svojim kolegama u školi nije rekla da se zabavlja s Elvisom, tada već velikom zvijezdom), no kako ističe Morgan, sada je zbog izlaska biografskog filma "Priscilla" redateljice Sofije Coppole, znala da će morati razgovarati o užasnim tragedijama koje su je snašle. A još ih je teže bilo podnositi pred očima javnosti i medija.

Kao što je Baz Luhrmann, koji je režirao "Elvisa", prošlogodišnji hit film o legendi rock‘n‘rolla, rekao: "Postoje Kennedyjevi, a tu su i Presleyjevi. Oni su kraljevske obitelji Amerike. I na različite načine, oboje su tamo gdje Shakespeare kaže, vjenčani za nesreću", Priscilla je potvrdno kimnula kad joj je Morgan pročitao ovaj citat.

image

Priscilla i Elvis Presley

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

"Apsolutno. Znate, u braku s Elvisom Presleyem zapravo ne znate u što se upuštate, pogotovo kad ste mlađi. Morate se prilagoditi tome da zapravo nemate svoju privatnost. Dakle, bila je to životna avantura, nema sumnje", kazala je Priscilla koja je upoznala Elvisa kada je imala samo 14, a on 24 godine.

Onima, nakon skandala #MeToo, koji misle da je njezina mladost i razlika u godinama učinila tu romansu neprikladnom, odgovorila je: "Razumijem, ali uvijek je bilo takvih priča, a on nikad, nikad, nikad, nikada nije bio agresivan, niti je vodio u to vrijeme ljubav sa mnom. Nekako sam bila netko u koga je imao povjerenja razgovarati i izliti svoje srce." Inzistira na tome da su prvi put spavali zajedno prve bračne noći sedam godina kasnije, kada je Lisa Marie začeta. Njihov brak je trajao samo šest godina, ali je jasno da ga Priscilla još uvijek jako voli. Morgan ju je pitao i postoji li Elvisova pjesma koja je za nju baš posebna. Odgovorila je bez oklijevanja "Memories", dodajući kako njegove pjesme ne sluša baš često jer je za nju to i dalje preemotivno

image

Priscilla Presley, Austin Butler, Lisa Marie Presley i Baz Luhrmann

Chelsea Lauren/hfpa/ Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia/Chelsea Lauren/hfpa/ Capital Pictures/capital Pictures/profimedia
.

Baš kao i užasna ironija koja joj para želudac jer se Lisa Marie razboljela one noći kad su bile na dodjeli Zlatnih globusa gdje je Austin Butler osvojio nagradu za najboljeg glumca za svoju briljantnu ulogu Elvisa.

"Nije izgledala dobro te noći i bila sam zabrinuta. Pitala je Jerryja Schillinga, jednog od mojih najboljih prijatelja, može li je držati. Štikle su joj bile visoke, ali nosila ih je i prije, pa sam se zabrinula. Nije baš izgledala tako dobro, izgledala je vrlo krhko.", govori Priscilla. Kasnije su otišle na piće, no ono je završilo vrlo brzo jer Lisu Marie bolio trbuh. Dva dana kasnije, bivši suprug Lise Marie Danny Keough nazvao je Priscillu rekavši da je u bolnici i da bi Priscilla trebala odmah doći k njoj, ali kad je stigla, bilo je prekasno.

image

Michael Jackson i Lisa Marie Presley 1994.

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

"Bilo je nepodnošljivo. Izgubila sam majku, izgubila sam unuka i izgubila sam kćer. Još uvijek je šokantno.", kazala je otkrivši kako je i Lisa Marie teško podnijela gubitak sina zbog čega se osjećala i suicidalno, nije imala volje za životom. U razgovoru su se dotaknuli braka njezine kćeri s Michaelom Jacksonom. Kćer joj je bila zabrinuta što praktički uopće nije viđala muža, a nije ni znala gdje je on. Priscilla je uvjerena kako je Jacksonova motivacija da bude u braku s Lisom Marie bila prvenstveno njezin slavni otac kojim je bio fasciniran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 13:31