SPORNA OPORUKA

Priscilla Presley želi poništiti izmjenjenu oporuku pokojne kćeri Lise Marie: ‘Namjera je vrlo jasna‘

Lisa Marie preminula je 12.1., a nakon smrti Elvisovo imanje Graceland, te 15 % vlasništva Presleyeve imovine, ostavila je trima kćerima

Priscilla i Lisa Marie Presley te Riley Keough

 Charbonneau/Shutterstock Editorial/Profimedia

Tjednima nakon smrti Lise Marie Presley, jedine kćeri rock legende Elvisa Presleya, krenula je sporna bitka oko njezine oporuke. Naime, Lisa Marie preminula je 12. siječnja u dobi od 54 godine, a nakon smrti svoje je nasljeđe, koje uključuje Elvisovo imanje Graceland, te 15 posto vlasništva Presleyeve imovine, ostavila svojim trima kćerima. No, prošli četvrtak odvjetnici njezine majke Priscille Presley uložili su žalbu u Los Angelesu preispitujući "autentičnost i valjanost" Lisa Marieine oporuke, tvrdeći da je amandman iz 2016. kojim je nasljedstvo pripalo 33-godišnjoj glumici Riley Keough i 14-godišnjim blizankama Harper i Finley Lockwood, nevažeće.

"Lisina namjera vrlo je jasna. Lisa uistinu nije osjećala da Priscilla radi išta u njezinu interesu", kazao je prijatelj pokojne zvijezde za časopis People. U uloženoj žalbi stoji kako je Lisa Marie još 1993. napisala oporuku, te je 2010. dopunila, učinivši tako 77-godišnju Priscillu supovjerenikom, kao i svog bivšeg poslovnog menadžera Barryja Siegela. Ali, nakon smrti Lise Marie, Priscilla je otkrila amandman na oporuku koji je dodan 2016. i u kojem je zajedno sa Siegelom izbačena kao supovjerenik i zamijenjena s Riley, njezinim bratom Benjaminom Keoughom, koji je počinio samoubojstvo 2020., te njezinim sestrama blizankama.

U žalbi se navode "mnoga pitanja vezana uz autentičnost i valjanost" amandmana, uključujući činjenicu da nikada nije dan Priscilli na uvid dok je Lisa Marie bila živa "kao što zahtijevaju izričiti uvjeti Zaklade", te da je potpis Lise Marie "nepodudaran" s njezinim uobičajenim potpisom, kao i da nema svjedoka ni ovjere. Priscilla također tvrdi kako je amandman iz 2010. i dalje "mjerodavan i kontrolni" dokument, i traži sudski nalog kako bi izmjena iz 2016. bila nevažeća. No, prijatelj pokojne Lise Marie naglasio je kako su Priscillini pokušaji da povrati kontrolu u direktnoj suprotnosti sa željama Lise Marie, te dodao kako u vrijeme kad je Lisa Marie napravila izmjenu u oporuci 2016. "nije imala nikakav odnos" s majkom.

Jedan od razloga otuđenja majke i kćeri bila je i činjenica da su Priscilla i Michael Lockwood, koji dijele istog izdavača, nastavili održavati svoj odnos čak i nakon njegovog razvoda od Lise Marie upravo te 2016. godine. Iako Lockwood nije bio pozvan na pogreb Lise Marie, došao je uz Priscillinu pomoć, tvrde prijatelji.

"Lisa je život živjela autentično... Ne bi šutjela kad bi je netko iskorištavao. Na kraju dana, to su njezine želje i nema sumnje prema kome su te želje usmjerene. Nitko ne može izmijeniti posljednjih sedam ili osam godina i reći ne, ne, ne", naglašava prijatelj.

Lisa Marie je "imala velikih problema" s načinima na koje se upravljalo njezinom zakladom, tvrdi prijatelj, pa je čak i tužila Siegela 2018., tvrdeći da je proveo desetljeća smanjujući imovinu zaklade od 100 milijuna dolara koje je naslijedila nakon Elvisove smrti 1977. godine na samo 14.000 dolara "zbog svog nesmotrenog i nemarnog lošeg upravljanja i ambicije samoposluživanja." Siegel je u međuvremenu optužio Lisu Marie da je "rasipala" bogatstvo svojim navikama "pretjeranog trošenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:13