PRISILIO JE

Problematični NBA igrač ponudio ljubavnici 100.000 $ da abortira: Prava cura mu je trudna, nije uspio sve zataškati

Snimke zaslona pokazuju da je košarkaš navodno ponudio ženi 100 tisuća dolara za pobačaj

Anthony Edwards

 Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia/Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia

Bek šuter Minnesota Timberwolvesa Anthony Edwards progovorio je nakon optužbi da je prisilio ženu na pobačaj.

U objavama na društvenim mrežama, Paige Jordae podijelila je navodne snimke zaslona svojih poruka s Edwardsom (22), tvrdeći da joj je on napravio dijete i potom prisilio na pobačaj, a poruke je prenijelo više medija, uključujući Fox Sports i New York Post. Kao odgovor na fotografiju Paigeinog pozitivnog testa na trudnoću i informaciju o skorom posjetu liječniku, Edwards je navodno napisao: "Dovraga, ne mogu to učiniti". Dodatno, sugerirao je da "napravi abortus". Da stvar bude još gora, navodno je Jordae bila njegova ljubavnica, a popularni košarkaš u isto vrijeme očekuje dijete sa svojom ‘službenom‘ djevojkom, Jeanine Robel.

U jednoj poruci, Jordae je navodno rekla Edwardsu, koji je bio prvi izbor na NBA draftu 2020. godine, da je pobacila prije dvije godine i da ne želi prolaziti kroz to po drugi put, prenosi People.

- Iskreno, abortirala sam prije otprilike dvije godine i žalim zbog toga svaki dan - podijelila je Jordae s njim putem SMS poruke.

- Čovječe, ne možeš prisiliti dijete na dolazak na svijet - napisala je NBA zvijezda prije nego ju je podsjetio da još "ne zna" spol djeteta.

Snimke zaslona pokazuju da je Edwards navodno ponudio Jordae 100 tisuća dolara za pobačaj, a zatim ju je prisilio da mu pošalje video kako uzima tablete kao dokaz.

image

Anthony Edwards

Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia/Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia

Prema tvrdnjama na društvenim mrežama, Paige je 26. studenog poslala Edwardsu sliku koja prikazuje kako bi njihova beba mogla izgledati, a izradila ju je umjetna inteligencija. Nadalje, Paige je uz sliku djeteta napisala "Vidi kako je slatko". Edwardsov navodni odgovor bio je uzastopni zahtjev da Jordae "pošalje video kako pije tablete" prije dva dodatna, različito formulirana zahtjeva za snimkom.

Navodno, 27. studenog je Jordae uzela prvu dozu tableta i poslala Edwardsu video koji je tražio. Istog dana, Jordae tvrdi da joj je sportaš poslao 100 tisuća dolara.

Prema snimkama zaslona koje je podijelila, Edwards navodno nije odgovorio na poruku Instagram modela, a kada ga je upitala planira li "ignorirati" njezino daljnje djelovanje, Edwards je navodno odgovorio da će "njegov odvjetnik to riješiti".

Snimke zaslona i Edwardsove tvrdnje brzo su kružile društvenim medijima, a Edwards se u ponedjeljak osvrnuo na optužbe u izjavi na X-u.

- Komentirao sam to u tom trenutku, kad nisam bio sav svoj. Ti stavovi nisu u skladu s onim u što vjerujem i što želim biti kao muškarac - započeo je Edwards u svojoj izjavi.

- Sve žene treba podržati i osnažiti da same donose odluke o svome tijelu i onome što je najbolje za njih - nastavio je. Zvijezda Timberwolvesa rekla je da će "privatno rješavati svoje osobne stvari" i "u ovom trenutku ih više neće komentirati".

Inače, u rujnu 2022. suočio se s oštrom reakcijom zbog priče na Instagramu u kojoj je uputio homofobne komentare prema skupini ljudi na ulici. Prema New York Timesu, NBA je zbog incidenta kaznio Edwardsa s 40 tisuća dolara.

- Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja, i nevjerojatno mi je žao - napisao je Edwards u tadašnjoj izjavi na X-u.

- Neprihvatljivo je za mene ili bilo koga da priča na tako bolan način, za to nema nikakvog opravdanja. Odgojen sam bolje od toga! - zaključio je.

U kolovozu je NBA ponovo novčano kaznio Edwardsa i optužio ga za napad trećeg stupnja, jer je "neoprezno zamahnuo stolicom te pogodio dva slučajna prolaznika". To se dogodilo nakon utakmice doigravanja u travnju kada je promašio pucanj koji je eliminirao njegov klub iz natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:10