BRITANSKA UMJETNICA

Procurila prepiska oca Due Lipe s organizatorima SP-a: ‘Ipak se dogovarao njezin nastupu u Kataru‘

E-mailovi sugeriraju da je njen otac i menadžer Dukagjin Lipa dvije godine pregovarao s Katarcima

Dua Lipa i njezin otac Dukagjin Lipa

 Armend Nimani/Afp

Kada je pop diva Dua Lipa razjasnila priče o mogućem nastupu u Kataru, a potom i otkazivanju, Sir Elton John, istaknuti aktivist za LGBT prava s kojim je pjevala duet, zasigurno ju je podržao, no e-mailovi sugeriraju da je njen otac i menadžer Dukagjin Lipa dvije godine pregovarao s Katarcima oko Duinog nastupa na Svjetskome prvenstvu, piše Daily Mail.

Dokumenti, tvrdi Daily Mail, pokazuju kako je otac pjevačice prvotno stupio u kontakt s katarskim organizatorom Svjetskog prvenstva još 2020. godine, a Dukagjin, koji vodi agenciju Republika, jučer je rekao da njegova kći nije bila svjesna toga da je on ostvario kontakt s Katarcima.

U prvoj elektroničkoj razmjeni 9. ožujka 2020. godine napisao je: "Ja zastupam svoju kćer, umjetnicu Duu Lipu i želim s Vrhovnim odborom raspraviti planove oko njezina nastupa na Svjetskome prvenstvu u Kataru 2022. godine".

U siječnju naredne godine je napisao: "Samo bih se želio nadovezati na prethodan e-mail. Pitao sam se bismo li mogli razgovarati o nekoj prilici gdje bismo mogli biti od pomoći".

"Nedavno je Dua Lipa imala uživo streaming pjesama s novog albuma, a pojavili su se i drugi umjetnici. Zabilježeno je pet milijuna gledatelja; bio je to najveći ‘live streaming‘ događaj diljem svijeta", nastavio je Lipa, a stigao je i odgovor spomenutog Odbora: "Odlično je da ste se javili i fantastično je znati da je Dua također zainteresirana."

U travnju prošle godine, Dukagjin je izrazio zabrinutost oko pregovora te rekao: "Primio sam specifičnu zamolbu za Duu Lipu i za svečanost otvaranja pa sam se s vama htio dogovoriti oko toga te se uvjeriti da ne razgovaram s pogrešnom osobom".

Nove informacije su otkrivene nakon što je pjevačica nedavno na Instagramu objavila da nastup na turniru u Kataru nikada nije bio u planu.

image

Dukagjin i Dua Lipa

Armend Nimani/Afp

"Trenutno se spekulira da ću nastupati na svečanosti otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru. Neću tamo nastupiti niti sam ikada bila dio pregovora oko nastupa", ustvrdila je mlada pjevačica prošloga mjeseca.

Njezine komentare su nakon brojnih napisa vezano za odnos katarskih vlasti prema migrantskim radnicima i istospolnim vezama pozdravili aktivisti za ljudska prava, a sama pjevačica u intervjuu za Variety prošloga je tjedna ustvrdila da se sportski događaj u Kataru "protivi njezinim uvjerenjima".

Njezin je otac pak rekao da Dua nije bila svjesna prepiske s menadžerskim timom katarskog Svjetskog prvenstva ili bilo kojih drugih razgovora te da nije sudjelovala u njima.

"Kada sam se predstavio, objsnio sam kakvi su moji poslovi, te da zastupam Duu, no jasno sam dao do znanja da nemam nju na umu. To sam jasno rekao kada su me pitali jesu li moji upiti vezani za Duu", dodao je.

"To je bilo početkom 2021. godine kada je Katar čvrsto obećao (budući da je dobio ugovor za Svjetsko prvenstvo) da će reformirati zakone o radu te nadoknaditi štetu vezanu za ljudska prava. Kako se Svjetski kup približavao, a razgovori nastavili, postalo je jasno da ta obećanja neće biti ispoštovana pa sam prekinuo kontakt. Nakon toga mi se obratilo nekoliko ljudi povezanih sa Svjetskim kupom u Kataru, kojima sam jasno dao do znanja da Dua neće tamo nastupati", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:06