KONTROVERZNI SKEČ

Procurila snimka iz 2014. koja bi mogla dati odgovor zašto Putin toliko mrzi Zelenskog: ‘Nema više seksa!‘

Ovaj komični skeč čini se bezopasnim prema zapadnim standardima, ali prema Mikhailu Zigaru, upravo je on razlog Putinovog prezira prema Zelenskom

Skeč Volodimira Zelenskog u kojem glumi Alinu Kabaevu

 Screenshot YouTube

Razlog konstantne mržnje Vladimira Putina prema ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom mogao bi biti povezan s televizijskim skečem koji je Zelenski snimio još kao komičar 2014., a u kojem je ismijavao ruskog predsjednika i njegovu ljubavnicu Alinu Kabaevu, tvrdi se u novoj knjizi.

Sporni skeč prikazuje Zelenskog kako imitira rusku ritmičku gimnastičarku za koju se šuška da je nova Putinova partnerica s kojom ima i djecu. Priča se vrti oko toga da se Putin vraća kasno kući, gdje ga dočekuje 30 godina mlađa Kabaeva koja ga zbog toga kori i prijeti mu da će mu uskratiti seks.

Ovaj komični skeč čini se bezopasnim prema zapadnim standardima, ali prema autoru Mikhailu Zigaru, kroničaru Putinove Rusije, upravo je on razlog Putinovog prezira prema Zelenskom.

"Niti jedan komičar u Rusiji ne bi se usudio napraviti takav skeč, a pogotovo ga ne bi prikazao niti jedan TV kanal", piše Zigar u svojoj novoj knjizi ‘Rat i kazna: Kako je Rusija uništila Ukrajinu‘.

image

Skeč Volodimira Zelenskog u kojem glumi Alinu Kabaevu

Screenshot YouTube

U skeču Zelenski glumi Kabaevu, koja zahtijeva da joj kaže gdje je Putin bio nakon što se kasno vratio kući. On se izmotava da je razgovarao sa svojim ministrom obrane Sergejem Šojguom o raspoređivanju ruskih trupa na nedavno anektiranom Krimu, ali Kabaeva inzistira na tome da Putinova državna televizija niječe da na Krimu ima bilo kakvih ruskih trupa.

"Izgledam li ja tebi kao budala? Gledam ruske vijesti! Na Krimu nema vojske", vrišti Kabaeva na njega. Putin tada priznaje da državna televizija možda neće reći pravu istinu, a onda se u kadru pojavljuje pravi razlog njezina bijesa - svrgnuti i osramoćeni ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, kojeg je Putin spasio nakon što je svrgnut u puču, a koji živi u njihovom ormaru.

image

Skeč Volodimira Zelenskog u kojem glumi Alinu Kabaevu

Screenshot YouTube

"To je to. Nema više seksa, neću više spavati s tobom", oštra je Kabaeva, na što joj Putin govori: "Pusti me da to riješim, ja ću sve srediti."

"A kako ćemo to učiniti?", odgovara Kabaeva.

"Samo me gledaj", odgovara Putin i kuca na vrata Janukovičevog ormara. Na to mu svrgnuti predsjednik odgovara: "Nema frke! Neću izaći iz ormara minutu i pol", te tako insinuira koliko inače traje seksualni odnos Putina i Kabaeve.

Kada Kabaeva pita zašto Janukovič pjeva, Putin odgovara: "Valjda da nas ne čuje."

"Ovo je noćna mora. To je to - biraj, ili ja ili on", odgovara mu ljutito Kabaeva, a skeč završava tako da Putin postavlja Kabaevu za predsjednicu Ukrajine dok Janukovič govori: "Oh, hvala Bogu - ja ću voditi Putinovo kućanstvo..."

Ruski predsjednik nikada nije priznao svoju vezu s Kabaevom, koja je imala 30 godina kada je ovaj humoristični skeč snimljen, a nije priznao ni njihovo troje djece za koje se šuška da su ih dobili u vezi.

"Ne dopuštam da mi se itko miješa u privatni život. To se mora poštovati", izjavio je ruski predsjednik jednom prilikom i rekao da ‘žali one koji se svojim šmrkavim nosevima i erotskim fantazijama uvlače u tuđe živote.‘

Autor Zigar objašnjava kako je upravo ovaj skeč mogao biti okidač da Zelenski postane Putinova meta.

"Šaliti se na Putinov račun kod nas je odavno neprihvatljivo, posebno na račun njegova osobnog života. O Kabaevoj se uopće ne može govoriti, to je opće pravilo za sve medije. Samo je jednom, još 2008., tabloid Moscow Korrespondent napisao da se Putin razvodi kako bi oženio Kabaevu i te su novine odmah ugašene. Od tada se niti jedan ruski medij nije usudio dotaknuti teme obiteljskog života ruskog predsjednika", objašnjava autor.

Također smatra da je upravo objavom tog skeča Putin doznao za postojanje komičara Zelenskog te se poziva na izvor koji je radio u predsjedničkoj administraciji. Ubrzo nakon toga u Rusiji je pokrenut kazneni postupak protiv Zelenskog. Osam godina kasnije, Putin je napao Ukrajinu i pokušao svrgnuti Zelenskog s vlasti.

Zigar je inače autor bestselera ‘Svi ljudi Kremlja - povijest Putinove Rusije‘, pisac je i filmaš, a bio je i osnivač te glavni urednik ruskog nezavisnog informativnog TV kanala ‘Dožd‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:45