NOVE OPTUŽBE

Procurila uznemirujuća snimka: Producent popularnog dječjeg TV kanala snimao se u kadi sa 16-godišnjom zvijezdom

Schneider se suočio s nekoliko optužbi za stvaranje toksičnog radnog okruženja na setovima emisija, kao i za vrijeđanje i uznemiravanje

Amanda Bynes i Dan Schneider

 Screenshot X/

Društvenim mrežama kruži video snimka koja prikazuje navodnog ‘zlostavljača‘ Dana Schneidera, koja ga prikazuje u hidromasažnoj kadi s tada 16-godišnjom glumicom Amandom Bynes. Ova je snimka procurila u javnost nakon objavljivanja dokumentarca ‘Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV‘, u kojemu su iznesena brojna zabrinjavajuća svjedočanstva o Nickelodeonu za vrijeme poslovanja spomenutog Schneidera.

Schneider se suočio s nekoliko optužbi za stvaranje toksičnog radnog okruženja na setovima svojih emisija na Nickelodeonu, a mnoge bivše dječje zvijezde oglasile su se i navele da ih je Schneider verbalno vrijeđao, davao prednost određenim zvijezdama u odnosu na druge te se neprimjereno ponašao prema mladim glumicama.

Te su optužbe godinama kružile, a neke bivše dječje zvijezde i insajderi iz industrije odlučili su javno progovoriti protiv njega. Zanimljivo je da je Nickelodeon 2018. objavio da su se Schneider i ta TV mreža razišli, no razlog za takvu odluku nikada nije otkriven.

Iako Bynes nikada nije konkretno optužila Schneidera za neprimjereno ponašanje, sada se pojavio novi video koji prikazuje njih dvoje u hidromasažnoj kadi. Bynes je tada imala 16 godina te je nosila kupaći kostim, dok je 20 godina stariji Schneider sjedio samo nekoliko centimetara dalje od nje u kadi potpuno odjeven.

Ovo je naizgled bio dio njezina skeča ‘Amandin jacuzzi‘, u kojem je bivša zvijezda Nickelodeona dovodila goste iznenađenja u hidromasažnu kadu i postavljala im pitanja. Schneider je navodno sam napisao ovaj skeč. Komentatori na društvenim mrežama ovu su njihovu scenu okarakterizirali kao ‘vrlo neugodnu‘.

"Kada gledate video, vidite očito vrlo mladu Amandu Bynes, u kupaćem kostimu u hidromasažnoj kadi, a pored nje sjedi potpuno odjeven Dan Schneider. I on na neki način govori: ‘Ja sam stvorio ovu situaciju. Ja sam razlog zašto smo u ovoj vrućoj kadi. Ja vučem konce.‘ Možda su u to vrijeme ljudi na to gledali kao na komediju, ali mislim da je sada nekim ljudima vrlo neugodno zbog ovoga", rekao je stručnjak za kulturu Scaachi Koul za Daily Mail.

Schneidera se ranije optuživalo za pogodovanje, a neki su izvori sada odlučili prekinuti šutnju, naizgled potvrđujući te navode. Prema upućenima, jedna od njegovih omiljenih zvijezda bila je upravo Amanda Bynes, posebno nakon što je postala slavna zahvaljujući ‘The Amanda Showu‘. Bynes je postala Schneiderova ‘nova omiljena‘ zvijezda Nickelodeona gotovo odmah nakon što se on pridružio mreži, a druge su zvijezde tvrdile da su ‘bile izbačene‘.

image

Amanda Bynes

Mark Ralston/Afp

"Bilo je trenutaka kada bi Amanda jednostavno izostala sa seta i puno puta bismo jednostavno čuli da je negdje s Danom - da razmjenjuju ideje i pišu. Znali smo ih vidjeti kako su blizu jedno drugome na setu", rekao je Leon Frierson, bivša zvijezda serije ‘All That‘, za Daily Mail.

"Odluka Dana Schneidera da Amanda bude zvijezda showa bila je napredno razmišljanje na puno načina. Mnoge odrasle komičarke ne dobivaju svoje emisije bez preskakanja milijun koraka", komentirala je Kate Taylor iz Business Insidera u novom dokumentarcu.

Karyn Finley Thompson, koja je radila kao urednica na nekoliko emisija Nickelodeona uključujući ‘All That‘, ‘The Amanda Show‘ i ‘Drake and Josh‘, također je komentirala koliko su se Bynes i Schneider zbližili tijekom godina. "Mnogo sam puta vidjela Amandu kako sjedi iza njega, grli ga ili mu masira vrat... ili bilo što", komentirala je i dodala: "Dan i Amanda imali su blizak odnos i nisam mislila da tu ima išta više od toga. Ipak, scena u toj vrućoj kadi mi je uvijek bila pomalo čudna."

image

Dan Schneider

Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Dan Shneider prethodno je komentirao dokumentarac te je dao službenu izjavu.

"Sve što se događalo u emisijama koje sam vodio, pomno su provjeravali deseci uključenih odraslih osoba. Sve priče, dijaloge, kostime i šminku u potpunosti su odobrili voditelji mreže na dvije obale. Odjel koji je odgovoran za moralne, etičke i pravne implikacije programa pročitao je i na kraju odobrio svaki scenarij, a programski rukovoditelji pogledali su i odobrili sve epizode. Osim toga, svaki dan na svakom setu uvijek su bili prisutni roditelji, skrbnici i njihovi prijatelji koji su nas gledali kako isprobavamo i snimamo", rekao je Schneider.

Zvijezde koje su iznijele optužbe protiv Schneidera također su i bivša zvijezda američke humoristične dramske serije ‘Zoey 101‘ Alexa Nikolas te bivša glumica Nickelodeona Jennette McCurdy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 21:25