KRALJIČIN TULUM

Procurili detalji: Britanska i američka legenda u tajnosti pripremaju show iz snova za kraljicu Elizabetu II.

The Mirror je od pouzdanog izvora doznao tko će sve pjevati, plesati i glumiti na glazbeno-zabavnoj priredbi u Windsoru

Kraljica Elizabeta II.

 Yui Mok/POOL/AFP

Glazbeni-scenski spektakl u režiji Andrewa Lloyda Webbera i Lin-Manuela Mirande bit će središnji dio Royal Windsor Horse Showa, konjičke izložbe i natjecanja pod patronatom britanske kraljevske obitelji koja se održava u parku dvorca Windsor. Događaj, u nedjelju 15. svibnja, prenosit će ITV.

Sve podatke o tome u ekskluzivi je otkrio list The Mirror.

"The Queen's Platinum Jubilee Celebration" jedan je od brojnih događaja kojima Elizabeta II. tijekom 2022. obilježava i slavi 70 godina od dolaska na prijestolje, a zasigurno će biti i jedan od najzabavnijih i najšarenijih. Dva najtraženija autora mjuzikala, filmske i kazališne glazbe u svijetu, ovaj su projekt radila u velikoj tajnosti.

image

Andrew Lloyd Weber

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Webber, koji je još 1992. godine dobio od Elizabete II. vitešku titulu, tvrdi Mirror, osobno je nazvao svojeg američkog, superuspješnog kolegu Mirandu i zamolio ga da surađuje na projektu kakvi se rade "jednom u životu".

image

Lin-Manuel Miranda

David Fisher/Shutterstock Editorial/Profimedia

Službeno nisu objavljeni nikakvi daljnji detalji, a glumci i ekipa zakleli su se na tajnost, piše dalje The Mirror, no, kako to već ide, oni su našli povjerljiv izvor i otkrili da će se ovom priredbom odati "prikladna počast kraljičinim povijesnim godinama na prijestolju".

Usprkos silnoj tajnosti doznali su da će "The Queen's Platinum Jubilee Celebration" u sjeni dvorca u kojem sada živi Elizabeta II, voditi cijenjeni televizijski voditelji Phillip Schofield i Julie Etchingham.

image

Weber je radio i na priredbama povodom proslave Dijamantnog jubileja kraljice Elizabete II, 2012. godine

Leon Neal/Afp/Profimedia

Gostovat će, kako i treba kada je vladarica zemlje u pitanju, britanske legende uključujući samog Lloyda Webbera, zabavljački dvojac Ant & Dec, glumačka diva Joan Collins, veliki atletičar Mo Farah, glumica Maureen Lipman, pjevači, glumci i komičari poput Davida Jasona, Alana Titchmarsha, Kelly Holmes, Moire Stuart i Trevora McDonalda.

"To je iznimno intenzivan i strastven projekt za oba skladatelja... Jedna od glavnih tema koje su željeli dočarati i proslaviti bila je prekrasna i bogata raznolikost Britanije i Commonwealtha, koje kraljica jako voli", rekao je izvor za The Mirror.

Nije poznato hoće li 96-ogodišnja kraljica, koja u posljednje vrijeme gotovo ne izlazi u javnost, pratiti proslavu uživo ili iz svojih odaja u dvorcu. Njezini brojni fanovi, nadaju se da će ipak skupiti snage i priključiti se proslavi, kao i da će barem nakratko posjetiti konjičku izložbu i natjecanje koja joj je posebno prirasla srcu i u kojoj sudjeluju i njezini konji.

Weberu ovo nije prva suradnja povezana s britanskom kraljicom - s frontmenom benda "Take That" Garyjem Barlowom skladao je pjesmu "Sing" za njezin dijamantni jubilej, 2012. godine. Glazbena legenda također je surađivala s Timom Riceom na kratkom mjuziklu "Cricket", naručenom za proslavu 60. rođendana kraljice Elizabete.

image

Britanska kraljevska obitelj na proslavi kraljičinog rođendana 2019. godine

Paul Marriott/Splashnews.com /

Impresario je, usput, trenutno poprilično neomiljena osoba u svijetu zabave - prošlog je tjedna razbjesnio postavu mjuzikla "Cinderella" koji je postavio na West Endu koji mu je donio gubitak od dva milijuna funti. Predstava je skinuta s repertoara doslovno pred samu izvedbu, a izvođači koji su se tek trebali priključiti postavi preko društvenih mreža doznali su da su ostali bez posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:40