BILLIE EILISH

Procurio stari video popularne pjevačice, fanovi bijesni: ‘Više ju nećemo slušati, treba ju ‘otkazati‘‘

Eilish je prošlog tjedna kritizirana zbog navodnog sugeriranja vlastite homoseksualnosti i korištenje iste za privlačenje pažnje
Billie Eilish
 Backgrid Uk/Profimedia

Američka pjevačica Billie Eilish (19) optužena je za vrijeđanje azijskih naglasaka i korištenje rasističkih izraza, piše Daily Mail.

U TikTok videu koji je u ponedjeljak objavio korisnik @lcxvy, a koji sadržava više manjih nedatiranih snimki, može se čuti kako Eilish naočigled koristi izraz "chink", izraz koji se smatra uvredljivim za osobe kineskog i istočnoazijskog podrijetla. Riječ na engleskom inače znači "uski otvor".

Drugdje se u videu može vidjeti i čuti kako Eilish ismijava azijski naglasak te kako je njezin brat Finneas (puno ime mu je Finneas Baird O'Connell) proziva zbog pričanja "afroameričkim naglaskom".

Nije poznato kada su videi snimljeni te u kojem su kontekstu nastali.

Neke je Billiene obožavatelje spomenuti video sablaznio i nagnao da zatraže njezino 'otkazivanje' dok su drugi rekli podsjetili da Eilish boluje od Touretteovog sindroma te sugerirali da je on "kriv" za njezine navodne ispade.

Touretteov sindrom nasljedni je poremećaj s tikovima koji započinje u djetinjstvu. Simptomi su jednostavni, složeni i glasovni tikovi. Poremećaj pokreta može započeti jednostavnim tikovima (npr. grimasama lica, trzanjem glave, žmirkanjem, šmrcanjem), koji napreduju u višestruke složene tikove, uključujući i glasovne. U nekih bolesnika se javlja koprolalija - nevoljno tepajuće ili prostačko glasanje. Česta je eholalija -ponavljanje vlastitih riječi ili riječi ili rečenica neke druge osobe.

Eilish je 2018. godine otkrila da boluje od Touretteova sindroma. Rekla je, međutim, da ne prikazuje glasovne tikove već samo fizičke.

Pojedini korisnici društvenih mreža rekli su da više neće slušati njezinu glazbu te da ih je razočarala svojim ponašanjem.

Eilish, koja će 30. srpnja izdati svoj drugi studijski album "Happier Than Ever", prošlog je tjedna kritizirana zbog navodnog sugeriranja vlastite homoseksualnosti. Naime, pjevačica je na društvenim mrežama objavila niz provokativnih fotografija s aktericama iz spota za svoju pjesmu "Lost Cause". "Volim djevojke", napisala je Eilish uz fotografije.

Neki njezini obožavatelji sugerirali su da je Eilish tu objavu iskoristila kako bi se deklarirala kao homoseksualna osoba te da je zbog toga treba pohvaliti. Dio tih korisnika dodao je da je pjevačica u spotu za pjesmu "Lost Cause" izgleda "samopouzdano".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:35