GODIŠNJA DRAŽBA

Prodaju se Bowiejevo svemirsko odijelo Major Tom, rukavice Dartha Vadera, Supermanov kostim i Bondova kaciga

Također se može licitirati za potpisani zahtjev za dozvolu za oružje Elvisa Presleyja i Bibliju iz filma ‘Iskupljenje u Shawshanku‘

Christopher Reeve kao Superman

 -/Swns/Profimedia/-/Swns/Profimedia

Rukavice negativca iz "Ratova zvijezda" Dartha Vadera i Supermanovo odijelo bit će među predmetima iz svijeta filma, televizije i glazbe koji će se naći na godišnjoj dražbi britanske tvrtke Propstore sljedećega mjeseca.

Ovogodišnja aukcija uživo, nakon pauze zbog pandemije kad je bila samo online, može se pohvaliti proširenim katalogom od više od 1500 predmeta ukupne procijenjene vrijednosti od 11 milijuna funti.

"Ove je godine veća od ijedne prije. Dodali smo oko 500 predmeta i još jedan dan. To je veliki korak naprijed za nas, što je čini mnogo uzbudljivijim događajem", rekao je izvršni direktor Propstorea Stephen Lane za Reuters.

Izdvojio je kompletan kostim Supermana koji je nosio glumac Christopher Reeve, Vaderove crne rukavice iz prvoga filma "Ratova zvijezda" iz 1977. i Bibliju iz "Iskupljenja u Shawshanku" iz 1994.

Tu je i prvo izdanje tvrdoga uveza "Harry Potter i kamen mudraca" iz 2001. i pilotska kaciga koju je nosio Sean Connery u letjelici "Little Nellie" u filmu o Jamesu Bondu iz 1967. "Samo dvaput se živi".

Glazbene memorabilije ove se godine uvode kao nova kategorija koja dobiva svoj posvećeni dan.

Lane je kao ključni predmet izdvojio gitaru Gibson Les Paul Silver Sparkle Florentine Noela Gallaghera s albuma i turneje "Be Here Now", procijenjenu na 300.000 do 500.000 funti.

Ljubitelji glazbe također mogu licitirati za svemirsko odijelo Major Tom Davida Bowieja iz glazbenog spota "Ashes to Ashes" ili potpisani zahtjev za dozvolu za oružje Elvisa Presleyja.

Lane, koji skuplja rekvizite i kostime više od 30 godina, rekao je da trenutna gospodarska klima potiče prodaju.

Propstoreova aukcija zabavnih suvenira uživo održat će se u sjedištu BAFTA-e u središtu Londona, a nadmetanje je također dostupno online ili putem telefona, od 3. do 6. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:48