UPOZNAJTE KAROLINU

Proglašena je 70. Miss svijeta: Titulu je osvojila ljepotica iz Poljske

23-godišnja Karolina magistrica je menadžmenta, a želi u budućnosti i doktorirati

Karolina Bielawska

 Ricardo Arduengo/AFP

Karolina Bielawska iz Poljske postala je 70. Miss svijeta, a titulu je osvojila u glavnom gradu Portorika, San Juanu, tri mjeseca nakon što je natjecanje odgođeno zbog pandemije.

"Kada sam čula svoje ime, bila sam iznenađena, još uvijek ne mogu vjerovati, osjećam se počašćeno", rekla je Bielawska nakon što ju je okrunila Jamajčanka Toni-Ann Singh, koja je pobijedila 2019. Miss SAD-a, Shree Saini, proglašena je za prvu pratilju, dok je Olivia Yacé iz Obale Bjelokosti druga pratilja.

image

Karolina Bielawska

Ricardo Arduengo/AFP

Karolina je magistrica menadžmenta, a želi u budućnosti i doktorirati. Ova 23-godišnjakinja radi i kao model. Uživa u plivanju, ronjenju, igranju tenisa i badmintona. Također se nada da će jednog dana postati motivacijski govornik, a pruža stalnu pomoć beskućnicima u krizi, podiže svijest o ovom problemu i bori se protiv socijalne isključenosti.

Natjecateljice i organizatori izrazili su solidarnost s Ukrajincima tijekom odavanja počasti svijećama na pozornici u televizijskom finalu.

Uz uobičajene izvedbe i ocjenjivanje uživo, sjajna ceremonija sadržavala je poruke potpore Ukrajini nakon ničim izazvane invazije Rusije na tu zemlju koja dijeli granicu s Poljskom. U jednom segmentu, Toni-Ann Singh s Jamajke, koja je osvojila Miss svijeta 2019., otpjevala je izvedbu pjesme "The Prayer" Celine Dion i Andrea Bocellija dok su oni na pozornici i u publici držali svijeće.

Na ekranu iza finalista pojavile su se riječi "molitva za mir". Službeni profil miss svijeta na Twitteru objavio je da je nastup dio nastojanja izbora da "stane uz Ukrajinu". Organizatori su također rekli da je za emisiju koja se emitirala u više od 100 zemalja pripremljeno više od 7.000 svijeća.

Ranije ovog tjedna, organizatori Miss svijeta objavili su video poruku Miss Ukrajine 2016., Oleksandre Kučerenko. Na virtualnoj pozadini snimki iz sukoba, apelirala je na zemlje diljem svijeta "da nas podrže, da zatvore nebo iznad Ukrajine i da spase svijet od nuklearne katastrofe", dodajući: "Naš mir je vaš mir." Aktualna Miss Ukrajine, Oleksandra Jaremčuk, koja se nije kvalificirala za završnicu, trenutno je u Kijevu, priopćila je organizacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:19