TRAGEDIJA NA SETU

Progovorio suprug ubijene Halyne Hutchins: ‘Ne mogu gledati Baldwina kako laže da nije kriv‘

Matt Hutchins, koji sa svojom pokojnom suprugom ima 9-godišnjeg sina Androsa, podnio je tužbu protiv slavnog glumca

Matt Hutchins

 Nbc/today Show/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Suprug snimateljice koju je Alec Baldwin ustrijelio na snimanju westerna, ispričao je koliko je šokiran i bijesan jer glumac ne želi preuzeti odgovornost za njenu smrt, piše Daily Mail.

Halyna Hutchins umrla je 21. listopada kada je Baldwin pucao iz pištolja koji se koristio u filmu 'Rust', pucajući joj u prsa.

Baldwinu je rečeno da je pištolj kojim je mahao 'hladan', odnosno da nije napunjen.

Glumac je pak 3. prosinca za ABC News rekao da se ne osjeća krivim za njezinu smrt, jer ne vjeruje da je on odgovoran.

"Gledajući ga bio sam tako ljutit', rekao je Matt Hutchins, koji je u braku s Halynom proveo 16 godina.

"Bio sam tako ljut što sam ga vidio kako govori o njezinoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim da ne prihvaća nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da ju je ubio", rekao je ožalošćeni suprug.

Hutchins, odvjetnik školovan na Harvardu, rekao je u intervjuu za Today kako smatra da je većina krivnje na Baldwinu.

image

Halyna Hutchins

Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

Baldwin je u intervjuu u prosincu rekao: "Netko je odgovoran za ono što se dogodilo, a ja ne mogu reći tko je to, ali nisam ja".

Hutchins je na to rekao da ideju da osoba koja je držala pištolj i ispalila metak nije kriva, smatra apsurdnom.

"Sigurnost oružja nije bio jedini problem na tom setu. Postojao je niz sigurnosnih standarda koji se nisu prakticirali i postoji više odgovornih strana", dodao je.

Hutchins je upoznao Baldwina u Novom Meksiku, nedugo nakon kobne pucnjave. Prilikom velikog intervjua u prosincu, Baldwin je odgovorio da nije znao što bi mu rekao kad su se sreli.

"Zagrlio me i rekao: 'Pretpostavljam da ćemo ti i ja proći kroz ovo zajedno'", rekao je tad glumac.

Hutchins, koji sa svojom pokojnom suprugom ima devetogodišnjeg sina Androsa, podnio je tužbu protiv Baldwina 15. veljače.

Također je podignuta optužba protiv oklopnice Hannah Gutierrez-Reed (24), koja je bila zadužena za punjenje starinskog Colt 45 revolvera nečim za što je vjerovala da su lažni metci.

Gutierrez-Reed je dala pištolj na čuvanje Daveu Hallsu, pomoćniku redatelja na filmu, koji se također navodi u tužbi obitelji Hutchins.

Gutierrez-Reed opisala je set 'Rusta' kao 'užurbanu i kaotičnu atmosferu, koja je stvorila savršenu oluju za incident'.

NBC News izvijestio je da je 'višestruko pucanje' iz istog pištolja kojim je ubijena Hutchins uzrokovalo da više članova filmske ekipe ode sa snimanja filma nekoliko sati prije incidenta.

Lane Luper, koji je služio kao prvi pomoćnik kamere na filmu, rekao je da je dao otkaz dan prije kobne pucnjave jer su zaposlenici bili prezaposleni, sigurnost od covida nije se provodila kako treba, a sigurnost oružja je bila loša.

"Mislim da je s 'Rustom' bilo sve loše, od oklopnika, pomoćnika redatelja, kulture koja je bila na snimanju, jurnjave. Bilo je svega", rekao je za Good Morning America o događajima koji su doveli do kobne pucnjave.

image

Alec Baldwin

Angela Weiss/AFP

"Nije to bio samo jedan pojedinac. Sve je moralo sjesti na svoje mjesto da bi se dogodila ova stvar", zaključio je.

U svom pismu ostavke Luper je rekao da su se dogodila dva slučajna pražnjenja oružja na setu i jedna slučajna eksplozija zvučnih efekata koja je odjeknula oko ekipe.

Dodao je da se ekipa iscrpila dugim putovanjima od seta do svog prenoćišta, koji je bio udaljen više od dva sata.

"U svojih 10 godina kao asistent kamere nikad nisam radio na snimanju koje tako malo brine o sigurnosti svoje ekipe", rekao je Luper.

U izjavi za Sky News, glasnogovornik producenta uzvratio je na njegove tvrdnje, rekavši: "Tvrdnje gospodina Lupera o proračunu i sigurnosti su očito lažne, što nije iznenađujuće s obzirom na to da je njegov posao bio snimati, a on apsolutno nema veze s tim niti poznaje sigurnosne protokole ili proračun".

"Kako nastavljamo surađivati ​​sa svim istragama, ograničeni smo u onome što možemo reći", nastavio je glasnogovornik te dodao da je sigurnost uvijek na prvom mjestu.

Baldwin je inzistirao da nije bio svjestan bilo kakvih problema na snimanju.

Uvježbavao je scenu u kojoj vadi pištolj te je u intervjuu za ABC 2. prosinca rekao da nikada nije povukao okidač, ali je pištolj ipak opalio.

Nejasno je zašto je policiji Novog Meksika trebalo toliko vremena da zaplijeni Baldwinov telefon, ali glumac je inzistirao da je u potpunosti surađivao u istrazi.

"Iskreno, da sam mislio da sam odgovoran, možda bih se i ubio. I ne kažem to olako", rekao je Baldwin u intervju.

Žestoko se obrušio i na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, svog medijskog neprijatelja kojeg je imitirao u showu "Saturday Night Live", jer je sugerirao da je glumac 'sam napunio pištolj'

"Rekao je da sam to učinio namjerno. Baš kad pomislite da stvari ne mogu postati nadrealnije, evo predsjednika Sjedinjenih Država koji komentira ovu tragičnu situaciju", rekao je.

image

Alec Baldwin

Ferrari/Profimedia

Baldwin kaže da je napeo pištolj i razgovarao sa snimateljicom o tome kako scena izgleda na kameri.

"Rekla mi je da je sve dobro i odjednom je pištolj opalio. Svi su bili užasnuti. Nismo imali niti čepiće za uši", rekao je glumac.

"Pomislio sam u sebi: 'Je li se onesvijestila?' Pomisao da je u tom pištolju bio metak došla mi je tek 45 minuta kasnije", rekao je pa dodao: "Pitao sam prisutne: 'Je li ju udarila vata?' Ponekad ti prazni metci imaju vatu unutar tog pakiranja, to je poput tkanine u koju se stavlja barut. Ponekad vata izađe van, može pogoditi ljude te se može osjećati kao malo bockanje".

Pomoćnik redatelja koji je gledao cijelu situaciju, preko svog je odvjetnika potvrdio Baldwinov iskaz.

Rekao je da je glumac stajao iznad nje 'oko 60 sekundi', a zatim su ga izveli van, a Bladwin tvrdi da je Hutchins u tom trenutku bila pri svijesti.

image

Alec Baldwin

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia

Rekao je da "nitko nije imao pojma" da je korišteno bojevo streljivo sve dok policajac nije pokazao fotografiju gelera izvađenog iz ruke ranjenog redatelja, a upravo je tad počela agonija i ludilo jer je netko stavio pravi metak u pištolj.

"Bio sam začuđen koliko dugo je nisu ubacili u auto niti su je izvukli, ali su čekali dok nije došao helikopter", rekao je glumac.

"Stalno je govorila da je stabilna, a kao što ne vjerujete da je u pištolju bilo živog metka, ne vjerujete da će to biti fatalna nesreća. Na kraju su me obavijestili iz šerifovog ureda da nije uspjela preživjeti", zaključio je glumac.

"U tom sam trenutku izašao i nazvao suprugu", rekao je Baldwin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:26