FABRIZIO CORONA

PRVA ISPOVIJEST BIVŠEG SUPRUGA NINE MORIĆ NAKON IZLASKA IZ ZATVORA 'Uhitili su me pred očima sina. Pa tko još ide u zatvor zbog poreznog prekršaja?'

 
 Instagram

'Mene progone!', započinje svoju ispovijest Fabrizio Corona, bivši muž Nine Morić, nakon što je dobio zeleno svjetlo od odvjetnika da napokon može progovoriti za medije.

A tu je priliku, nakon dvije godine šutnje i 16 mjeseci zatvora, jedva dočekao te ispričao svoju verziju svega što mu se događalo, piše talijanski list Corriere Della Sera.

'Došli su me uhititi pred očima mojega sina'

'Moja je istina, jedina prava istina. Protiv mene se vodi rat', kaže Corona.

'Ja kao pojedinac protiv većih i jačih. Ja sam, kao i mnogi drugi, žrtva lošeg pravosuđa', kaže ovaj bivši paparazzo.

Podsjećamo, u listopadu prošle godine uhićen je radi skrivanja 2,5 milijuna eura u stropu svoje kuće.

'Nazvao me moj odvjetnik Ivano Chiesa i rekao da dolaze po mene. Imao sam samo dva sata vremena da odvedem svoje najdraže u kuću svoje majke. Kad su stigli, odvjetnik mi je rekao da je sudac odlučio poništiti sudski spor koji se vodio protiv mene. Po mene su došla desetorica i uhitili me pred očima mojega sina, kao da sam najgori kriminalac. Pogledao sam ga i rekao: 'Tata će to riješiti.' Zatim sam pogledao svoju majku i u njezinim očima osjetio bol. Odvjetnik je tada rekao neka svi osim mene izađu iz prostorije. Pokazali su mi nalog za uhićenje. Moj zločin: posjedovanje nezakonite imovine. Ubrzo su me odveli u zatvor. I dan danas se sjećam zvuka vrata koja se zatvaraju iza mene. Taj zvuk je za mene značio povratak u pakao. Svi koji su to prošli, jako dobro znaju o čemu pričam.'

Let's party tonight#sipuede #carlos 14

Objavu dijeli Fabrizio Corona (@fabriziocoronareal)

'Nitko ne ide u zatvor zbog poreznog prekršaja'

Corona potom govori o novcu koji je pronađen u njegovoj kući.

'Taj novac je bio tamo od ožujka 2012. i predstavljao je nekakvu sigurnost za slučaj da se nešto dogodi. To je bila mirovina za mojega sina. Da, to je zločin. Ali kakav? Porezno kazneno djelo za koje nikad nitko nije uhićen ili završio u zatvoru. Kazna za utaju poreza ne bi trebala biti zatvor. A to čak i nije bila utaja. Pa pogledajte Valentina Rossija, Luciana Pavarottija, Gina Paulia… Pogledajte njihove slučajeve.'

'Uhićen sam iz moralnih razloga'

'Pokazao sam podrijetlo tog novca, svakog pojedinog eura u procesu koji je trajao šest mjeseci. I što se dogodilo na kraju? Vratili su mi sav novac čime su priznali da sam bio u pravu. I tužiteljstvo je naglasilo da je zarađen na legalan način. Uhićen sam zbog moralnih razloga. U životu sam možda pogriješio u nekim stvarima, ali za to sam preoštro kažnjen. Optužili su me bez osnove u nekakvom procesu protiv mafije. Uhitili su me zato što sam ja Corona.

Il catanese #adalet @adalet_official

Objavu dijeli Fabrizio Corona (@fabriziocoronareal)

'Sa Silviom je gotovo, ali Belen ću zauvijek voljeti'

Na kraju, Corona je progovorio i o svojem burnom ljubavnom životu te rekao kako više nije u vezi sa Silviom Provvedi.

'Ona me nikad nije napustila. Čak ni kad sam bio u zatvoru. Na zidu ćelije imao sam njezine slike. Dala je svoj život da živi moj. No s njom sam napravio veliku pogrešku. Kad sam izlazio iz zatvora, ona se požurila da me pozdravi i zagrli, a ja sam gledao sve te snimatelje i novinare. U tom sam trenutku bio više gladan života nego Silvijinih zagrljaja te sam se posvetio poslu. Ona me toliko dugo čekala, a kad me dočekala, ja sam se okrenuo radu. Zapali smo u krizu i na kraju se rastali. No nikad je nisam prestao voljeti. Posao me udaljio od nje. Mislio sam da može shvatiti, ali nažalost to je gotovo.

ME AND YOU @nologo_eyewear @ledonatellaofficial

Objavu dijeli Fabrizio Corona (@fabriziocoronareal)

Corona je spomenuo i jednu drugu bivšu djevojku, Belen Rodriguez.

'I nju još uvijek volim, iako nisam zaljubljen u nju.'

No možda i najpoznatija žena u životu Fabrizia Corone svakako je Nina Morić koja se nada da će njezin bivši suprug popraviti odnos s njihovim zajedničkim sinom.

'Sve smo već pokušali, i razgovarati sa socijalnim radnicima, i sve što nam je palo na pamet. Nadam se da će se Fabrizio promijeniti – ne zbog mene, već zbog našeg sina Carlosa. To je iznadprosječno inteligentan dječak', rekla je Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:50