PREDATORICA

Prva velika ispovijest Ghislaine Maxwell iza zatvorskih rešetaka: ‘Ona famozna fotka je krivotvorina!‘

U prvom intervjuu iz zatvora Maxwell tvrdi da je fotografija na kojoj su ona, Andrew i njegova žrtva Victorija Giuffre - lažnjak

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia/

O intervjuu koji je Ghislaine Maxwell (60), prijateljica i pouzdanica seksualnog predatora Jeffreya Epsteina, dala za britanski Mail on Sunday dugo će se pričati. Maxwell, koja trenutno služi kaznu od 20 godina, u prvom intervjuu iz zatvora dobro se napričala s novinarima iz svoje domovine i iznijela niz nevjerojatnih tvrdnji.

Posebno je čudna ona da je jedna zloglasna fotografija - krivotvorina. Na njoj je prikazan britanski princ Andrew, vojvoda od Yorka, koji nasmiješen stoji s rukom oko struka tada 17.-godišnje Virginije Roberts, danas Giuffre. Malo u pozadini stoji Ghislaine. Nasmiješena. Fotografiju je, 10. ožujka 2001. godine, snimio Jeffrey Epstein i postala je središnji dio je gnjusne priče o prijateljstvu člana britanske kraljevske obitelji i seksualnog predatora.

image

Fotografija za koju Ghislaine Maxwell sada tvrdi da je lažnjak

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ta je fotografija, koju je prvi put objavio The Mail on Sunday 27. veljače 2011. godine, simbolizirala slučaj Virginije Giuffre. Nju je, nakon što ju je Epstein doveo ili bolje rečeno "prodao" u Ujedinjeno Kraljevstvo, prince seksualno zlostavljao u tri navrata.

Vojvoda od Yorka uvijek je poricao optužbe, a s Giuffre se nagodio izvan suda, a novčana odšteta po različitim izvorima bila je između 1,5 i 4,5 milijuna dolara. Prijateljstvo i sjena seksualnog predatora, koštali su ga je svih povlastica i počasti, maknut je sa svih službenih dužnosti i u kraljevskoj obitelji gurnut u pozadinu.

On je dugo tvrdio je kako je fotografija "lažirana". Maxwell, Andrewova nekoć bliska prijateljica, sada iz Saveznog zatvora Tallahassee na Floridi u SAD-u, poručuje kako i ona vjeruje da je fotografija rezultat nečije manipulacije.

- U ovom trenutku više ne vjerujem da je to prava slika i ne vjerujem da je to ono što se čini - rekla je.

Naravno da za njezinu tvrdnju ne postoje nikakvi dokazi - znaju to stručnjaci, sud i Virginija Giuffre.

image

Ghislaine Maxwell služi 20 godina kazne na Floridi

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

No, Ghislaine Maxwell kaže: "Postoji toliko mnogo stvari koje nisu u redu s tom slikom. Čim vidimo što će biti s mojom žalbom, rado ću o tome razgovarati s vama.". Njezini su se odvjetnici, očekivano, žalili na presudu američkog suda, no odluka o njoj još se čeka.

Tvrdeći da je fotografija lažnjak Maxwell proturječi samoj sebi. Jer, 2015. godine, u odgovoru na e-mail koji joj je poslao Alan Dershowitz, odvjetnik Jeffreya Epsteina, nije tako napisala.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Dershowitz piše:"Draga G. Znate li je li fotografija Andrewa i Virginije prava? Vi ste u pozadini.". Samo 11 minuta kasnije, Maxwell je odgovorila: ‘Izgleda stvarno. Ja mislim da je.‘

- Ako vidite fotografiju i to je vaša fotografija u vašem domu, i netko vas pita je li to vaša slika ne dvoumite se oko toga - rekla je sada inzistirajući na tome da vjeruje da "mnoge stvari nisu u redu" s fotografijom i kako njoj nikad ne bi palo na pamet da je netko njome manipulirao.

- Prepoznala sam okruženje, ništa više od toga. - kazala je i dodala - Ne znam koliko ima tih (problematičnih) točaka, više od 50.

Virginija Giuffre u pravnim je dokumentima u slučaju klevete iz 2016. godine, izjavila da je originalnu fotografiju predala FBI-u 2011. godine kada su je posjetili u njezinu domu u Australiji, gdje je tada živjela. Nije jasno je li original vraćen i rekla je da bi mogao biti u skladištu. Prema dokumentima objavljenim u istom slučaju, dva agenta FBI-a uzela su od nje 20 fotografija za koje se pretpostavlja da uključuju i onu na kojoj je ona s Andrewom i Ghislaine.

image

Princ Andrew nema više nikakve povlastice ni dužnosti u kraljevskoj obitelji

Peter Nicholls/Afp

Sudbina princa Andrewa, njezina "dragog prijatelja" i njegov katastrofalni pad u nemilost, jako rastužuje bivšu pripadnicu visokog društva, a sada robijašicu.

- Pratim sve što se događa s njim - rekla je Maxwell - Platio je visoku cijenu za svoju povezanost s Jeffreyjem Epsteinom. Brinem se za njega i osjećam se loše zbog svega što mu se događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:34