OBJAVIO VIDEO

Prvi istup Russella Branda nakon žestokih optužbi: ‘Bio je ovo uznemirujuć tjedan...‘

To su njegovi prvi javni komentari, a Russell Brand negirao je sve tvrdnje iznesene protiv njega

Russell Brand

 Screenshot YouTube

Glumac i komičar Russell Brand kaže da je žrtva zavjere te da je ovo bio "izvanredan i uznemirujuć" tjedan, nakon što su protiv njega iznesene optužbe za silovanje i seksualni napad.

U trominutnom videu objavljenom na društvenim mrežama zahvalio je pratiteljima na podršci i što "dovode u pitanje informacije koje su im prezentirane", prenosi BBC.

To su njegovi prvi javni komentari otkako su optužbe protiv njega prošlog vikenda objavili objavili Sunday Times i ‘Dispatches‘ kanala Channel 4.

Brand je negirao sve tvrdnje.

Podsjetimo, u zajedničkoj istrazi koju su proveli Sunday Times, Times i ‘Dispatches‘ Channela 4, četiri žene optužile su Branda za seksualno zlostavljanje i silovanje između 2006. i 2013. godine.

Brand je zanijekao tvrdnje prije nego što su optužbe objavljene, rekavši da su njegove veze "uvijek bile sporazumne".

Glumac i komičar nije se izravno osvrnuo na optužbe u trominutnom videu objavljenom u petak, ali je iznio tvrdnje o onome što je opisao kao "medijsku korupciju i cenzuru" optuživao vladu da ga želi cenzurirati.

Rekao je da će objaviti potpuniji video na stranici za video streaming Rumble u ponedjeljak, te je dodao da se platforma "jasno obvezala na slobodu govora". Riječ je o internetskoj video platformi na kojoj pretplatnici plaćaju minimalnu naknadu od 60 dolara za gledanje.

Brojne optužbe

Što se tiče optužbi koje su iznijele četiri žene protiv Branda, one su sljedeće:

- jedna žena ga je tvrdi da ju je Brand silovao, bez kondoma, uza zid u kući u Los Angelesu. Kaže da ju je Brand pokušao spriječiti da ode, sve dok mu nije rekla da ide na toalet. Liječena je u kriznom centru za silovanje istog dana, što je Times potvrdio putem medicinske dokumentacije

- druga žena, iz Ujedinjenog Kraljevstva, tvrdi da ju je Brand napao kada je bio u ranim 30-ima, a njoj je tada bilp 16 godina i još je išla u školu. Tvrdi da ju je nazvao "djetetom" tijekom emocionalno nasilnog i kontrolirajućeg odnosa. Gledajući unatrag, kaže ona, "ponašao se kao predator"

- treća žena tvrdi da ju je Brand seksualno napastvovao dok je radila s njim u Los Angelesu. Tvrdi da je opetovano rekla Brandu da se makne s nje, a kada je na kraju popustio, "okrenuo se" i bio "super ljutit". Kaže da joj je prijetio da će pokrenuti pravni postupak ako još nekome kaže za te optužbe

- četvrtu ženu je navodno seksualno napao u Ujedinjenom Kraljevstvu te ju je fizički i emocionalno zlostavljao

Ovog je tjedna još jedna žena također optužila Branda da joj je pokazao svoj spolni organ, a zatim se tome smijao nekoliko minuta kasnije u svojoj radio emisiji, koja se emtiriala na BBC-ju 2008. godine.

YouTube je također suspendirao Brandove kanale kako ne bi mogao zarađivati od oglasa, a razlog je ‘kršenje politike odgovornosti kreatora video sadržaja‘. Iz YouTubea su poručili da poduzimaju mjere ‘za zaštitu svojih korisnika‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:38