OBJASNILA ŠUTNJU

Prvi put progovorila o suradnji s dvojicom iznimno kontroverznih redatelja: ‘Bilo je drame na setu...‘

Ulogu Mystique igrala je u četiri filma iz franšize X-Men i surađivala s dvojicom redatelja optuženih za seksualno zlostavljanje

Rebecca Romijn

 Ixola/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Ixola/backgrid/backgrid Usa/profimedia

U velikom intervjuu za The Independent, Rebeca Romijn (57) prvi je put progovorila o suradnji s dvojicom iznimno kontroverznih redatelja, Bryanom Singerom i Brettom Ratnerom. Romjin je glumila Mystique, mutanticu plave kože i golemih moći u četiri filma iz franšize "X-Men" koje su režirali Singer i Ratner.

image

Rebecca Romijn kao Mystique

20th Century Fox - Album/Album/Profimedia/20th Century Fox - Album/album/profimedia

Oba su redatelja, od pojave pokreta #MeToo više puta optuživana za seksualno neprimjereno ponašanje i zlostavljanje svojih suradnika. Singera su, koliko je poznato, optužila barem četiri muškarca, a sva su četvorica bili maloljetni u vrijeme kada ih je napastvovao. Ratnera je za isti zločin optužilo nekoliko žena, među kojima su glumice Olivia Munn i Natasha Henstridge. Elliot Page, koji je u međuvremenu promijenio spol, također je govorio o Ratnerovom zlostavljanju koje je prošao kao "mlada osoba u Hollywoodu, koja se mučila sa svojom seksualnošću".

Romijn je u razgovoru u biti obrazložila svoju odluku da ne kaže ništa u trenutku kada su Hollywood počeli tresti seksualni skandali, a žene i muškarci se počeli javno govoriti o svojim traumatičnim, ružnim iskustvima s raznoraznim moćnicima iz showbiza. Ona se nije priključila #MeToo pokretu.

image

Bryan Singer

Nils Jorgensen/Shutterstock Editorial/Profimedia/Nils Jorgensen/shutterstock Editorial/profimedia

Objasnila je da joj je bilo teško spojiti rad sa Singerom, koji je opisala kao pozitivno iskustvo, i njegove postupke za koje ga optužuju.

- On je fantastičan filmaš, znate? Bilo je divno gledati ga dok radi. Morate odlučiti možete li razdvojiti te dvije stvari. Znam da su ga drugi iz ekipe prozvali zbog toga. Ja nisam bila dio toga i nisam mogla o tome govoriti - rekla je glumica - Bilo je drame na setu, vidjela sam neke stvari i čula mnogo o tome što se događalo. Ponekad je došao na snimanje nepripremljen, no pojavio se i onda bez ikakve pripreme režirao vrhunske scene koje je mogao spojiti u cjelinu jer je tako dobar u poslu.

Dodala je i kako "nikoga nije željela gurnuti pod autobus" osim Bretta Ratnera s kojim ima neriješenih problema.

image

Brett Ratner

Cindy Ord/Getty Images/Profimedia/Cindy Ord/getty Images/profimedia

Ipak, ni o njemu nije ništa rekla u trenutku kada je #MeToo pokret bio na vrhuncu, jer je smatrala da se o njegovom neprimjerenom ponašanju sve već zna u javnosti i da je Ratner "dobio što zaslužuje".

- Nisam bila sretna radeći s njim. No, on je otkazan. Nisam izlazila u javnost ni sa čime u vezi #MeToo pokreta, jer sam imala dva problema s dva redatelja s kojima sam radila, a oba su već bila prozvana, razotkrivena. Jedan od njih je bio Ratner. - obrazložila je svoju odluku o šutnji i dodala - Smatrala sam da nemam što reći... Da nemam što dodati.

image

Rebecca Romijn kao Mystique

Marvel Enterprises/Bad Hat Har/Afp/Profimedia/Marvel Enterprises/bad Hat Har/afp/profimedia

U intervjuu je pričala i o tome kako je glumila transrodnu osobu, Alexis, u seriji "Ružna Betty".

- Šefovima se u to vrijeme nije sviđala ideja o tom liku. Taj je "muški klub" vodio sve iza scene. Da bi im udovoljili, angažirali su mene, a ja sam prihvatila ulogu - rekla je Romijn i dodala kako bi, da se radi nova verzija serije, ulogu Alexis danas zasigurno dobila transrodna osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:25