POVRATAK U NORMALU!

Prvi veliki show pred ‘živom‘ publikom, bez distance i maski, Dua Lipa obećava noć za pamćenje

Za ulazak u O2 Arenu svi gosti Brit Awardsa morat će imati negativan covid test, a u dvorani će, umjesto 20.000, smjeti biti svega 4000 ljudi
Dua Lipa 
 Ian West/Pa Images/Profimedia

Dodjela nagrada Brit Awards 2021. održat će se 11. svibnja u londonskoj O2 Areni i to pred "živom" publikom - bit će to prvo veliko glazbeno događanje u zatvorenom prostoru u više od godinu dana koliko traje svojevrsni lockdown zbog pandemije koronavirusa, a organizatori će u dvoranu pustiti 4000 ljudi. Čak 2500 ulaznica za spektakl besplatno će podijeliti ključnim ljudima kako bi ih nagradili za neumoran rad tijekom pandemije - spomenute gratis karte moći će se dobiti u četvrtak u 12 sati putem tzv. glasačkih listića na internetskoj stranici brits.co.uk.

Ceremoniju, koja će se uživo emitirati na televizijskom kanalu ITV, vodit će Jack Whitehall, a nominirana Dua Lipa obećala je kako će to definitivno biti "noć za pamćenje".

Ovogodišnji Brit Awards pomno je planiran u suradnji s britanskom vladom, koja je događaj uvrstila u dio svog znanstvenog programa istraživanja - naime, pojačanim pristupom testiranja ispitat će se kako se slične manifestacije mogu odvijati bez potrebe za fizičkim udaljavanjem. Svi će se morati strogo pridržavati sigurnosnih smjernica, a u O2 Areni smjet će biti svega 4000 ljudi, umjesto 20.000 koliko ih dvorana inače može primiti.

Uzvanici neće morati biti socijalno distancirani niti će morati nositi zaštitne maske, ali morat će slijediti postojeće vladine smjernice i pridržavati se pravila koja su odredili organizatori događaja. Dokaz o negativnom covid-19 testu obavezan je za sve, piše Daily Mail. U sklopu šireg znanstvenog istraživanja, od svih polaznika također se zahtijeva da i nakon dodjele odu na testiranje kako bi se prikupili daljnji dokazi o sigurnosti održavanja evenata u zatvorenim prostorima bez fizičke distance i nošenja maski.

- Iza nas je iznimno teška godina i oduševljena sam što ćemo odati počast ključnim radnicima, junacima koji su se tako dobro brinuli za sve nas, a to čine i dalje. Oni su jednostavno inspiracija. Nagrade Brit Awards uvijek su mi bile posebne i ovo će doista biti noć za pamćenje - izjavila je 25-godišnja pjevačica Dua Lipa, koja je nominirana u tri kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:16