SAM ELLIOTT

Prvo je napao LGBT zajednicu, a sada se posuo pepelom: ‘Povrijedio sam neke ljude i osjećam se užasno‘

Elliott je za oskarovski film ‘Pasje šape‘ rekao da je iskrivljena slika američkog Zapada, da glumci izgledaju poput stripera

Sam Elliott

 Chris Delmas/AFP

Glumac Sam Elliott odlučio je ispričati se i povući svoje oštre riječi koje je izjavio vezano uz oskarovski film "Pasje šape", a koje su mnogi doživjeli kao homofobne, što doduše ne bi bio prvi takav Elliottov ispad. Inače, glumac koji često igra uloge kauboja, ispričao se zbog napada na LGBT zajednicu tijekom gostovanja u podcastu "WTF Podcast with Marc Maron" još u veljači.

U nedjelju je pak Sam dobio priliku da razjasni situaciju, iako je njegovo objašnjenje djelovalo prilično konfuzno. Ipak, preuzeo je kompletnu krivnju te naglasio kako nikoga nije želio povrijediti, posebno ne pripadnike LGBT zajednice.

Tijekom gostovanja na TV eventu Deadline's Contenders, gdje je promovirao svoj novi show "1883" Elliott je naglasio kako nije mislio ništa loše te je postao prilično emotivan dok je nabrajao koliko je prijatelja uvrijedio svojim riječima.

Naime, glumac se obrušio na "Pasje šape" smatrajući ga iskrivljenim prikazom američkog Zapada, tvrdeći kako su mnogi farmeri u filmu prikazani golog torza poput Chippendales plesača, odnosno stripera, naizgled dovodeći u pitanje aluzije na homoseksualnost.

Također, nije mu se svidjelo što je redateljica Jane Campion film snimala u rodnom Novom Zelandu s namjerom da portretira Montanu.

Glumac Benedict Cumberbatch tada je reagirao na Elliottove riječi smatrajući ih "čudnim", što je Sam također uključio u svoju ispriku, posebno se ispričavši briljantnoj glumačkoj ekipi, a posebice Benedictu, koji u filmu igra homoseksualca koji taji svoje seksualno opredjeljenje. Kako bilo, sam Elliott djelovao je prilično iskreno u svojoj isprici što je naišlo na odobravanje svih kojima je upućena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:46