IZRAZIO ZAHVALNOST

Prvo pojavljivanje kralja Charlesa u javnosti nakon dijagnoze raka: ‘Vaše dobre misli najveća su mi utjeha‘

Prvi put je javno progovorio o svojem zdravstvenom stanju otkako je Buckinghamska palača objavila da boluje od raka

Britanski kralj Charles III.

 Justin Tallis/Afp

Želio bih izraziti svoju najiskreniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i dobrim željama koje sam primio posljednjih dana. Kao što znaju svi oni koji su bolovali od raka, takve su dobre misli najveća utjeha i ohrabrenje - kazao je kralj Charles III., koji je prvi put javno progovorio o svojem zdravstvenom stanju otkako je Buckinghamska palača objavila da boluje od raka.

Kralj je dodao da je ohrabrujuće čuti kako je njegova dijagnoza pomogla da se obasjaju organizacije koje podupiru oboljele od raka u Velikoj Britaniji i svijeta. Iznimno im se divim za njihov neumoran trud i predanost - kazao je 75-godišnji kralj.

Podsjetimo, Buckinghamska palača je u ponedjeljak objavila da je Charlesu, koji je na kraljevski tron došao prije 18 mjeseci, dijagnosticiran rak. Vijest o oboljenju došla je nakon što je on prošlog mjeseca proveo tri noći u bolnici gdje je bio podvrgnut korektivnom zahvatu zbog povećane prostate.

image

Britanski kralj Charles III. i kraljica Camilla

Justin Tallis/Afp

Buckinghamska palača nije objavila nikakve pojedinosti o njegovom stanju osim što je priopćila da se ne radi o raku prostate, no istaknuli su i da je kralj ‘u potpunosti pozitivan‘ te da se raduje povratku javnim dužnostima što je prije moguće. Njegova supruga, kraljica Camilla, u četvrtak je rekla da je on ‘iznimno dobro‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:55