ZLOČIN U STOCKHOLMU

Prvo su ga oteli, a sada i ubili: Poznati švedski reper upucan s nekoliko metaka u glavu i prsa

Motiv ubojstva i dalje je nepoznat, a policija traga za najmanje dvojicom osumnjičenih
Švedski reper Einár
 Henrik Montgomery/AFP

Nagrađivani švedski reper Einar ubijen je u pucnjavi u južnom Stockholmu, piše Daily Mail.

19-godišnji Einar, čije je pravo ime Nils Kurt Erik Einar Grönberg, pogođen je s nekoliko metaka u glavu i u prsa te je preminuo na licu mjesta, a strani mediji navode da se sumnja u njegovu povezanost s kriminalnom bandom.

Motiv ubojstva i dalje je nepoznat, a policija traga za najmanje dvojicom osumnjičenih. Ipak, poznato je da je reper nedavno dobio nekoliko prijetnji pa se pretpostavlja da je slučaj povezan upravo s time.

Ovaj nesretni slučaj dogodio se samo tri mjeseca nakon što je reper Yasin osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog plana otmice Einara, koji je bio vezan i pretučen u jednom napadu, a koji je također uključivao još jednog švedskog repera, Havala Khalila. Iako im plan o otmici na kraju nije uspio, Einar je bio pretučen, opljačkan, ucjenjivan i fotografiran u ponižavajućim uvjetima.

Brojne Einarove pjesme govorile su upravo o kriminalu, uključujući droge i oružje.

Strani mediji izvijestili su o porastu aktivnosti organiziranog kriminala u Švedskoj u posljednjih nekoliko godina, a također je bilo i nekoliko pucnjava u švedskim gradovima Stockholmu, Göteborgu i Malmöu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 15:17