KONTROVERZNI PRINC

Prvo su mu zabranili, a sada je ipak dobio dopuštenje: ‘Harry je bio tužan, ali i spreman ispuniti bakinu želju‘

Izvor govori kako je princ bio spreman odjenuti što god je njegova baka planirala

princ Harry

 Marco Bertorello/Afp

Princ Harry nosit će vojnu uniformu dok bude sudjelovao u posebnom bdjenju za kraljicu Elizabetu II., javlja Page Six.

Izvor je rekao da Harry, kojem je prethodno rečeno da ne može nositi vojnu uniformu, nije zatražio promjenu.

- Bio je spreman odjenuti što god je njegova baka planirala. Usredotočen je na to da joj oda počast i to je to. Ako ga žele u uniformi, nema razloga da ne udovolji tome, objašnjava.

Izvor za Daily Mirror govori kako je ustvari cijela situacija poprilično smiješna.

- Vojvoda od Sussexa služio je svojoj zemlji i vrlo je cijenjen član oružanih snaga, s obzirom na sve što je učinio za veterane. Važno je da se svi kraljičini unuci osjećaju ugodno i dobrodošlo dok zajedno tuguju za svojom voljenom bakom, kaže.

Očekuje se da će kraljičinih osmero unučadi, uključujući princa Williama i Harryja, stajati u subotu navečer na 15-minutnom bdjenju uz bakin lijes.

Drugi kraljičini unuci, princeze Beatrice i Eugenie, Zara i Peter Philips te Louise i James, također će sudjelovati u bdjenju u Westminster Hallu.

Još uvijek ostaje nejasno je li Harryju dano dopuštenje da nosi svoju vojnu odoru i za kraljičin pogreb u ponedjeljak. Ranije ovoga tjedna objavljeno je da će Harryju i njegovom osramoćenom ujaku, princu Andrewu, biti zabranjeno nositi vojne odore na sprovodu. Vojvodi od Sussexa oduzeta je vojna titula kada je napustio kraljevsku obitelj 2020. i preselio se u Kaliforniju sa svojom suprugom Meghan Markle.

Princ Andrew bio je prisiljen napustiti javni život 2019., nakon katastrofalnog intervjua za BBC u kojem je branio svoje prijateljstvo sa zloglasnim financijerom i osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom te je tvrdio da nikada nije upoznao svoju tužiteljicu za seksualno zlostavljanje Virginiju Giuffre.

Kasnije je iskeširao milijune dolara kako bi se nagodio u građanskoj parnici s Giuffre.

Kako je Page Six izvijestio, Harry, koji je služio na fronti u Afganistanu, bio je ‘tužan‘ zbog ove odluke.

- Princ Harry, vojvoda od Sussexa, nosit će jutarnje odijelo tijekom događaja u čast svoje bake, otkriva glasnogovornik Sussexa u izjavi za Page Six.

- Njegovo desetljeće vojne službe nije određeno uniformom koju nosi i s poštovanjem tražimo da fokus ostane na životu i naslijeđu Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete II., zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:21