OTKRIVENI DETALJI

Putin je ratom u Ukrajini ‘srušio snove‘ vlastitoj kćeri: ‘Odradio je pokvaren posao‘

Prognani ruski istraživački novinar Sergej Kanev rekao je da je Putin ‘odradio pokvaren posao za svoju stariju kćer‘

Maria Vorontsova

 Vladimir Astapkovich/AFP

Rat u Ukrajini uništio je nade najstarijoj kćeri Vladimira Putina da otvori elitni medicinski centar za superbogate strance u Rusiji.

Čini se da od tog plana neće biti ništa jer se Maria Vorontsova (36) razvodi od Jorrita Faassena (42), glavnog investitora i nizozemskog biznismena.

Prognani ruski istraživački novinar Sergej Kanev rekao je da je Putin 'odradio pokvaren posao za svoju stariju kćer' jer Zapad uvodi velike sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini.

"Planovi su bili privući pacijente iz Europe i bogate šeike iz zemalja Perzijskog zaljeva. A sada, nakon napada na Ukrajinu, kakvi će Europljani i šeici doći?", izjavio je novinar.

Dr. Maria Vorontsova stručnjakinja je za rijetke genetske bolesti kod djece, a rođena je kada je ruski predsjednik bio špijun KGB-a. Vodeća je znanstvenica u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije, a također je stručnjakinja za patuljastost.

image

Maria Vorontsova

Ekaterina Chesnokova/AFP

Roman Dobrohotov, urednik 'The Insidera', nije iznio više detalja o tome kada su se rastali, ali se vjeruje da je to bilo prije početka rata. Par ima djecu, ali Putin nikada nije priznao identitet ili poslovni rad svojih odraslih potomaka, niti dao pojedinosti o njihovom privatnom životu.

Marijina sestra, Katerina Tikhonova (35), zamjenica je ravnatelja Instituta za matematička istraživanja složenih sustava na Moskovskom državnom sveučilištu, također je iz Putinova bivšeg braka s bivšom prvom damom Kremlja Ljudmilom. Njihova polusestra je Luiza Rozova (18) nasljednica poznata i kao Elizaveta Krivonogikh koju je dobio u vezi s čistačicom Svetlanom Krivonogikh koja je postala multimilijunašica i suvlasnica velike ruske banke.

Putin je jednom prilikom novinaru BBC-ja rekao da je javna tajna to da su Marija i Katerina njegova djeca, ali je odbio potvrditi da su one njegove kćeri.

"Imam privatni život u koji ne dopuštam miješanje. Mora se poštovati. Ne volim ljude koji se svojim šmrkavim nosevima i erotskim fantazijama šuljaju u tuđe živote," rekao je Putin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:49