DMITRIJ PESKOV

Putinov glasnogovornik ismijan zbog izjave da mu je kći živjela u ‘spartanskim uvjetima‘ u Parizu: ‘Patološki lažljivac!‘

Optužen je da je ‘patološki lažljivac‘ nakon što je izjavio da se njegova kći mučila se da spoji kraj s krajem dok je živjela u Parizu

Lisa Peskova, kći Dmitrija Peskova

 X/

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, optužen je da je ‘patološki lažljivac‘ nakon što je izjavio da je njegova kći influencerica, Elizaveta Peskova, živjela u ‘spartanskim uvjetima‘ i mučila se da spoji kraj s krajem dok je studirala u Parizu.

Lisa Peskova (25), koja je suvlasnica uspješne tvrtke za planiranje događaja i vodi rusko-francusku kulturnu zakladu, provela je godine živeći s majkom u Europi, prije nego što se vratila u Moskvu prije otprilike pet godina i diplomirala s odličnim uspjehom na prestižnom moskovskom državnom fakultetu Institut za međunarodne odnose (MGIMO).

Međutim, njezin je otac u javnosti govorio da njegova kći nikada nije bila ‘mažor‘, izraz u ruskom žargonu koji je sličan izrazu ‘nepo-beba‘, a koji se koristi za djecu privilegiranih roditelja kojima život sve ‘servira na pladnju‘.

Peskova se u Pariz preselila s majkom Ekaterinom Solotsinskajom (47), nakon što su joj se roditelji razišli, a tamo je živjela i studirala nekoliko godina.

"Moja kći nikada nije bila ‘mažorsko‘ dijete. Imala je vrlo kompliciran život, komplicirano obrazovanje. Tamo je živjela vrlo skromno, u vrlo spartanskim uvjetima, i nikada nije bila ‘mažor‘. Bila je prisiljena nositi se s brojnim poteškoćama, dugo je vremena provela u pokušaju da pronađe samu sebe, i, hvala Bogu, sada se skrasila... Postala je žena od karijere", izjavio je njezin otac za studentski TV kanal MGIMO 360.

image

Lisa Peskova, kći Dmitrija Peskova

X/

Dodao je da je životne lekcije naučila iz suočavanja s brojnim teškoćama.

"Jedna je stvar ako si pravi ‘mažor‘ i živiš rasipno, kada nemaš čemu težiti, a druga je stvar kada svaki dan trebaš svladavati probleme: gdje jeftinije iznajmiti stan, kako uštedjeti da si na kraju mjeseca možeš priuštiti nove traperice...", ispričao je Peskov.

Na upit je li namjerno poslao svoju kćer na studij u inozemstvo kako bi se naučila brinuti za sebe, visoki dužnosnik Kremlja, koji neprestano kritizira Zapad i zapadne vrijednost, odgovorio je da ‘su to tada bila druga vremena‘.

image

Lisa Peskova, kći Dmitrija Peskova

X/

Ruska političarka Ljubov Sobol, pomoćnica zatvorenog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, uzvratila je Peskovu tako što je podijelila fotografiju njegove kćeri kako se izležava u nečemu što izgleda kao privatni zrakoplov i napisala: "Spartanski uvjeti prema patološkom lažljivcu Peskovu..."

Istraga Navaljnijeve zaklade za borbu protiv korupcije prethodno je otkrila da su Peskova i njezina majka navodno kupile stan u središtu Pariza za gotovo dva milijuna dolara preko francuske tvrtke Sirius. Peskova je također suvlasnica tvrtke za događaje pod nazivom Centrum Moscow, čiji su klijenti rusko Ministarstvo trgovine i industrije te druge vladine agencije.

U ožujku ove godine tvrtka je povećala svoju zaradu 70 puta u usporedbi s istim razdobljem 2022. godine, zaradivši oko 1,77 milijuna dolara, izvijestila je nezavisna novinska kuća Verstka.

image

Lisa Peskova, kći Dmitrija Peskova

X/

Peskova je također potpredsjednica Zaklade za razvoj rusko-francuskih povijesnih inicijativa, čiji je suosnivač Francuz Pierre Malinowski, za kojeg se tvrdilo da ima bliske veze s dobro povezanim ruskim oligarhom.

Američko ministarstvo financija prošle je godine sankcioniralo Peskova, njegovu kćer i druge članove njegove obitelji, tvrdeći da su živjeli “luksuznim stilom života koji nije u skladu s Peskovom plaćom državnog službenika”. Peskov je Putinov glasnogovornik od 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:09