REAKCIJA NA INVAZIJU

Putinov prijatelj s ruskom putovnicom Steven Seagal oglasio se o ratu u Ukrajini

Ukrajina mu je 2017. zabranila ulazak u zemlju na pet godina nakon što mu je Putin dao rusko državljanstvo

Vladimir Putin i Steven Seagal

 Alexey Druzhinin/Sputnik/AFP

Akcijska zvijezda Steven Seagal, kojemu je 2017. zabranjen ulazak u Ukrajinu na pet godina jer je proglašen 'prijetnjom' nakon što mu je Vladimir Putin dao rusku putovnicu, progovorio je o ratu u Ukrajini te rekao da obje strane gleda 'kao jednu obitelj'.

"Mnogi od nas imaju prijatelje i obitelj i u Rusiji i u Ukrajini. Na obje strane gledam kao na jednu obitelj i zbilja vjerujem da je to pitanje vanjskog subjekta koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ovih dviju zemalja da budu u međusobnom sukobu", rekao je za Fox News Digital, a prenosi New York Post.

image

Steven Seagal

Alexei Druzhinin/Sputnik/AFP

"Molim se da obje zemlje dođu do pozitivnog i mirnog rješenja s kojim možemo živjeti i napredovati zajedno, u miru", dodao je slavni glumac.

Seagala je rusko ministarstvo vanjskih poslova 2018. imenovalo 'posebnim izaslanikom za humanitarne veze sa SAD-om'. Taj je položaj trebao olakšati odnose između Rusije i SAD-a na humanitarnom području te omogućiti ovim dvjema zemljama suradnju u kulturi, umjetnosti, javnosti i razmjeni među mladima. Prošle je godine službeno primljen i u političku stranku 'Pro-Putin Pravedna Rusija - Domoljubi za Istinu', a 2014. je branio rusko vodstvo tijekom aneksije Krima. Glumac je tada ruskog predsjednika Putina nazvao 'jednim od najvećih živućih svjetskih vođa'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 23:57